Ολυμπιακός: Το παράδοξο και ουσιαστικό της 6άρας με Παναιτωλικό

Χάμες Ινμπεόμ
eurokinissi

Οι αριθμοί που έπαιξαν… μπουνιές στην πρόσφατη αναμέτρηση των ερυθρόλευκων και το ματς με το ρεκόρ σε πάσες που ήταν… κούφιες.

Κάθε ματς αποτελεί ένα μάθημα για κάθε ομάδα. Σε κάθε αναμέτρηση φανερώνονται πιθανές αδυναμίες και υπογραμμίζονται τα θετικά. Είναι λοιπόν στη διακριτική ευχέρεια ενός προπονητή, καλή ώρα όπως ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό, να αξιοποιήσουν τα μηνύματα των αγώνων και να τα χρησιμοποιήσουν ως πολύτιμα μαθήματα για αυτοβελτίωση.

Στην πρόσφατη 6άρα των ερυθρόλευκων επί του Παναιτωλικού η αναμέτρηση υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ουσίας. Ο Ολυμπιακός έδειχνε (και ήταν) επιβλητικός χωρίς… φλυαρίες. Γιατί συχνά δείχνει πιεστικός και σούπερ ενώ στην πραγματικότητα, δεν είναι.

Να γίνουμε πιο σαφείς; Στο ματς με τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός είχε μία σωστή πάσα στην επίθεση για ένα λάθος! Ναι, απόλυτη ισορροπία είχε σ’ αυτούς τους δύο σημαντικούς τομείς της στατιστικής. Είχε μόλις 40 σωστές πάσες προς την επίθεση και άλλα 40 λάθη. Κάθε τι καλό το ισοφάριζε με ένα κακό. Κι όμως έφτασε σε μια εντυπωσιακή σε σκορ νίκη.

Το ματς με τις πιο πολλές (128!) σωστές πάσες

Ξέρετε σε ποιό ματς έχει φέτος ο Ολυμπιακός ρεκόρ σε σωστές πάσες προς την επίθεση; Με τον Αστέρα στην Τρίπολη! Ναι σε μια στείρα λευκή ισοπαλία με 0-0. Σ’ εκείνο το ματς είχε 128 σωστές πάσες προς την επίθεση και 34 λάθη. Κι όμως δεν κατάφερε σ’ αυτές τις τόσες πολλές (υποτιθέμενες σωστές) πάσες προς την επίθεση να φτάσει σε θέση βολής για να σκοράρει.

Είναι λοιπόν πολύτιμα ή όχι τα συγκεκριμένα μαθήματα του παράδοξου και ουσιαστικού μερικών στατιστικών, τόσο στο ματς με τον Παναιτωλικό όσο και σε προηγούμενα;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News