FIFA Awards: Ποιος; Ο Μέσι... ο Θεός, καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2022

Στην ψηφοφορία που διοργάνωσε η FIFA για τα βραβεία The Best καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2022 αναδείχθηκε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήταν και στην κορυφαία ενδεκάδα – «Ευχαριστώ τους συμπαίκτες, την οικογένειά μου και τον λαό της Αργεντινής» δήλωσε.

Η FIFA διοργάνωσε τα βραβεία The Best για τους καλύτερους του 2022 και μεταξύ άλλων απένειμε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήδη πρόσθεσε στην πλούσια τροπαιοθήκη του το Μουντιάλ 2022. Ο Αργεντινός σταρ ήταν μέλος και της καλύτερης ενδεκάδας, η οποία περιελάμβανε τέσσερις επιθετικούς, αλλά όχι τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Αντίθετα στις γυναίκες καλύτερη ποδοσφαιριστής για τη σεζόν που μας πέρασε αναδείχθηκε η Αλεξία Πουτέγιας, που αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα και το κατέκτησε και την περσινή σεζόν.

Υποψήφιοι για το βραβείο καλύτερου παίκτη στους άνδρες

Λιονέλ Μέσι
Κιλιάν Εμπαπέ
Καρίμ Μπενζεμά

Υποψήφιες για το βραβείο καλύτερης παίκτριας στις γυναίκες

Μπεθ Μιντ
Άλεξ Μόργκαν
Αλεξία Πουτέγιας

Με το τρόπαιο δίπλα του ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε για τη νέα διάκριση:

«Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου. Τον Σκαλόνι και τον Μαρτίνες που είναι εδώ απόψε. Αυτό το βραβείο είναι μια αναγνωριση για όλους. Ήταν μια περίεργη χρονιά για εμένα. Το όνειρο της ζωής μου έγινε πραγματικότητα. Είναι ένα όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή και λίγοι μπορούν να το πετύχουν. Ευχαριστώ την οικογένεια που και τον λαό της Αργεντινής. Το Μουντιάλ θα μεινει για πάντα στις αναμνήσεις της ζωής μας».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News