Γιώργος Χελάκης: Ας ελπίσουμε ότι το βράδυ θα μιλάμε μόνο για μπάλα

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Χελάκης περιμένει το αποψινό μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, με την ελπίδα ότι αργά το βράδυ θα κουβεντιάζουμε μόνο για παίκτες, συστήματα και προπονητές. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου.

Ό,τι ήταν να ειπωθεί και να γραφτεί γύρω απ’ το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, γράφτηκε κι ειπώθηκε. Ευχή όλων είναι να έχουμε απόψε μία διαιτησία που θα σταθεί στο ύψος της κι η όλη κουβέντα για την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να είναι καθαρά ποδοσφαιρική. Να μιλήσουμε για παίκτες, για συστήματα, για προπονητές.

Να μιλήσουμε για την τύχη, διότι αυτή δεν απουσίασε σχεδόν ποτέ από έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ πάει στο ντέρμπι με μπόλικο αέρα στα πανιά της. Οχι άδικα. Κατά γενική ομολογία και κρίνοντας συνολικά, έπαιξε το καλύτερο και πιο θεαματικό ποδόσφαιρο.

Τα εύσημα πάνε κυρίως στον προπονητή της. Μετά από σύντομους σε χρονική διάρκεια πειραματισμούς, κατέληξε στο σχήμα κι έπεισε τα πρόσωπα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό του. Η φετινή ομάδα της ΑΕΚ είναι δημιούργημα του προπονητή της, όχι μόνο επειδή φρόντισε απ’ την αρχή να ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα, αλλά κυρίως διότι κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών.

Η διαπίστωση αυτή δεν αφορά μόνο όσους έχουν μία σχεδόν μόνιμη θέση στην ενδεκάδα, αλλά κι εκείνους που έρχονται απ’ τον πάγκο. Δουλειά του Ματίας Αλμέιδα είναι ότι ακόμα κι όταν αλλάζουν τα πρόσωπα, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας μένει περίπου ίδια. Στο σημείο που έφερε την ΑΕΚ ο Αργεντινός τεχνικός τον Οκτώβριο έχει φέρει τώρα τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ.

Το έργο του ήταν απείρως πιο δύσκολο από εκείνο του Αργεντινού κόουτς, επειδή όταν ήρθε παρέλαβε ένα… κέντρο διερχομένων, στο οποίο δεν υπήρχε καμία σταθερότητα, ούτε σε ό,τι αφορά τα σχήματα, ούτε φυσικά στα πρόσωπα. Κατά τούτο, η παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού κρίνεται πετυχημένη, ίσως, δε κι ευεργετική.

Πολύ δύσκολα προπονητής ακόμα κι αν είχε μεγαλύτερες ικανότητες απ’ τον Ισπανό, θα κατάφερνε να τιθασεύσει τόσες προσωπικότητες και να βάλει σε μία σειρά την αγωνιστική ακαταστασία που επικρατούσε.

Είναι περίπου βέβαιο ότι ο Αλμέιδα κι ο Μίτσελ θα είναι απόψε παράγοντες που θα βοηθήσουν να γίνει το παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια, χωρίς παρατράγουδα. Ας ελπίσουμε ότι αργά το βράδυ θα κουβεντιάζουμε μόνο για ποδόσφαιρο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News