Ισπανία: Όλοι εναντίον της Μπαρτσελόνα!

ΑΜΝΑ/ΕΡΑ

Ο Λαπόρτα λέει πως υπάρχει καμπάνια εναντίον της ομάδας του. Δεν υπάρχει οτιδήποτε επίσημο ακόμη από δικαστικής πλευράς. Γράφει ο Δημήτρης Καραμφυλίδης στη SportDay της Δευτέρας (13/3)

Ο Τζουάν Λαπόρτα μίλησε για δεύτερη φορά αφότου βγήκε στο φως η «υπόθεση Νεγκρέιρα». Η τοποθέτησή του έγινε έπειτα από δύο εξελίξεις. Η πρώτη: η εισαγγελία αποφάσισε να κατηγορήσει την Μπαρτσελόνα (ως νομικό πρόσωπο) και τους πρώην προέδρους της, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, Σάντρο Ροσέλ και τον άλλοτε CEO του κλαμπ, Οσκαρ Γκράου.

Η δεύτερη: η Ρεάλ ανακοίνωσε πως θα ενσωματωθεί στους καταγγέλλοντες, αν η υπόθεση προχωρήσει δικαστικά. «Οπαδοί της Μπαρτσελόνα να είστε ήρεμοι. Η ομάδα είναι αθώα όσον αφορά στις κατηγορίες εναντίον της και το θύμα μιας καμπάνιας στην οποία, πλέον, βρίσκονται όλοι εναντίον της με σκοπό να πληγώσει την τιμιότητα του συλλόγου. Καμία έκπληξη. Θα υπερασπιστούμε την ομάδα και θα αποδείξουμε την αθωότητά μας», έγραψε ο Λαπόρτα.

Καταδικασμένη απ’ την πρώτη στιγμή στα μάτια της κοινής γνώμης, ο Λαπόρτα αντιλαμβάνεται πως η καμπάνια πλέον έχει στραφεί εναντίον του. Ο μηχανισμός προπαγάνδας της Ρεάλ, αλλά και η αντιπολίτευση στην Μπαρτσελόνα ζητούν την παραίτησή του απεγνωσμένα, παρ’ όλο που εκείνος δεν έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο στο διάστημα 2014-18 που ελέγχει η δικαιοσύνη.

Τέτοια «κάψα» δεν υπήρχε όταν το δίδυμο Ροσέλ-Μπαρτομέου οδηγούσε το κλαμπ στα βράχια, του αφαιρούσε την προσωπικότητά του και το απομάκρυνε απ’ τον λαϊκό χαρακτήρα του. Παράλληλα, οι «μπλαουγκράνα» εκτιμούν πως ο πρόεδρος της λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, δεν ανέχεται που η ομάδα του όχι μόνο δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς του, αλλά ακολούθησε άλλους τρόπους για να βρει χρηματοδότηση και να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Αναμφίβολα, η εξέλιξη με την απόφαση της Ρεάλ προκαλεί μεγάλη ρωγμή που απειλεί και τη European Super League. Ισως οι σχέσεις των δύο ομάδων να μην είναι και πάλι οι ίδιες, ενώ αναμένεται η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για το μονοπώλιο της ΟΥΕΦΑ, προς το τέλος του μήνα ή μέσα στον Απρίλιο.

Ο Λαπόρτα γι’ αυτό λέει πως υπάρχει καμπάνια εναντίον της ομάδας του. Δεν υπάρχει οτιδήποτε επίσημο ακόμη από δικαστικής πλευράς, αλλά τα ΜΜΕ δεν αποδέχονται καν το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποδειχτεί, αν αποδειχτεί, το αντίθετο. Ωστόσο, η ζημιά στην εικόνα και στο πρεστίζ της Μπαρτσελόνα είναι τεράστιο. Βέβαια, ο σύλλογος κατάφερε σε αυτές τις συνθήκες να βρει χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ για την ανακατασκευή του «Καμπ Νου».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News