ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η πώληση του Χατζηγιοβάνη μετά τη «λήξη» της ρήτρας

Η υπόθεση του διεθνούς εξτρέμ εισέρχεται σε νέα φάση από την Παρασκευή 13/8, αφού τα δεδομένα αλλάζουν για Παναθηναϊκό και Αλτάι.

Παρά τα επανειλημμένα ρεπορτάζ Τούρκων δημοσιογράφων ότι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης θα συνεχίσει στην Αλτάι, ο ποδοσφαιριστής παραμένει στην Αθήνα. Μάλιστα, από την Παρασκευή 13 Αυγούστου, τα δεδομένα στην υπόθεση του 24χρονου εξτρέμ θα διαμορφωθούν αλλιώς.

Γιατί από σήμερα (Πέμπτη 12/8), η ρήτρα εξαγοράς του 1,5 εκατομμυρίου που προβλέπεται στο συμβόλαιο του Χατζηγιοβάνη με τον Παναθηναϊκό, λήγει. Συνεπώς, αν η Αλτάι θέλει να αγοράσει τον Έλληνα διεθνή με αυτές τις προϋποθέσεις, η προθεσμία που έχει εκπνέει απόψε. Αλλά είναι σαφές πως αν η τουρκική ομάδα είχε σκοπό να καταβάλλει αυτά τα λεφτά, θα το είχε ήδη πράξει και ο παίκτης θα βρισκόταν στη Σμύρνη…

Συνεπώς, από την Παρασκευή 13/8, ο Παναθηναϊκός γίνεται κύριος του παιχνιδιού και έχει τη δυνατότητα να ορίσει όποιο αντίτιμο θεωρεί κατάλληλο για τον Χατζηγιοβάνη. Ή και να μην τον πουλήσει καθόλου.

Βέβαια, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» δεν θα αρκεστούν σε αυτό. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θεωρεί τον Χατζηγιοβάνη απαραίτητο στο αγωνιστικό πλάνο του και έχει εισηγηθεί την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει σε ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2022.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ είχαν μία πρώτη επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του Χατζηγιοβάνη και διαπιστώθηκε διαφορά στο οικονομικό. Ωστόσο, πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα, θα ακολουθήσει νέος κύκλος συζητήσεων, για να σημειωθεί σύγκλιση απόψεων. Ο 24χρονος Έλληνας εξτρέμ τονίζει ότι θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά προφανώς με τους όρους που κρίνει συμφέροντες για το μέλλον του.

Εύλογα, ακολουθεί η απορία τι θα συμβεί σε περίπτωση «ναυαγίου». Θα ορίσει πωλητήριο ο Παναθηναϊκός σε έναν παίκτη ο οποίος από την Πρωτοχρονιά μπορεί να υπογράψει σε άλλη ομάδα; Ή θα τον κρατήσει με σκοπό να δοκιμάσει να τον ανανεώσει αργότερα και θα ρισκάρει να τον χάσει χωρίς κέρδος; Απαντήσεις θα δοθούν στις επόμενες μέρες και σίγουρα πριν από το τέλος της θερινής μεταγραφικής περιόδου, στις 31 Αυγούστου.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News