Γιώργος Χελάκης: «Μπαλτάκος - Μπένετ έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα και τώρα κρύβονται»

Ποιος είναι άραγε ο Μπένετ που… τινάζει στον αέρα μία διοργάνωση; Ποιος του έχει δώσει το δικαίωμα να αγνοεί τους πάντες; Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στη SportDay του Σαββάτου (18/3)

Οσο καλή διάθεση κι αν έχει κανείς, είναι δύσκολο να καταλάβει τον τρόπο που σκέφτονται, ενεργούν και παίρνουν αποφάσεις η ΕΠΟ κι ο αρχιδιαιτητής Μπένετ. Οι έξι ομάδες που μετέχουν στα πλέι οφ αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν τον ορισμό ξέων διαιτητών σε όλα τα παιχνίδια της διαδικασίας που θα κρίνουν τον πρωταθλητή αλλά και τις ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη. Το ζητούν επίσημα απ’ την ΕΠΟ και την κεντρική επιτροπή διαιτησίας.

Ο Μπένετ τούς γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Ψάχνουν να τους βρουν από τη Σούπερ Λίγκα και δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα, ούτε εμφανίζονται στα γραφεία της ΕΠΟ. Αυτή η συμπεριφορά δεν δείχνει αδιαφορία. Δείχνει σχέδιο. Ο Μπαλτάκος, ως πρόεδρος της ΕΠΟ, όφειλε να μεταφέρει το αίτημα των ΠΑΕ στον αρχιδιαιτητή κι αυτός να πράξει ανάλογα. Πολύ δε περισσότερο απ’ τη στιγμή που οι έξι ΠΑΕ δήλωσαν ότι αναλαμβάνουν το κόστος για τους ξένους διαιτητές.

Ο Μπαλτάκος, ως έμπειρος παράγοντας, ήξερε πολύ καλά ότι το κλίμα είναι βαρύ, ο ανταγωνισμός μεγάλος κι αντί να πιαστεί από ένα ομόφωνο αίτημα και να το ικανοποιήσει, έκανε ακριβώς το αντίθετο. Ας μη μας πει τα περί ανεξαρτησίας της ΚΕΔ και του Μπένετ. Με ένα δικό του τηλεφώνημα, ο Αγγλος αρχιδιαιτητής άλλαξε τον Σιδηρόπουλο κι έφερε ξένο διαιτητή – μάλιστα την τελευταία στιγμή.

Οι ΠΑΕ έχουν κάνει γνωστό το αίτημά τους απ’ την ημέρα της κλήρωσης, δηλαδή την περασμένη Δευτέρα. Χρόνος υπήρχε, διάθεση δεν υπήρχε. Ετσι τώρα τα πλέι οφ κινδυνεύουν να… τιναχτούν στον αέρα. Η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου είναι κατηγορηματική. Αν δεν οριστεί ξένος διαιτητής θα κατεβάσει ο Βόλος ερασιτέχνες στο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για πράξη που τινάζει στον… αέρα το πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικό και οφθαλμοφανή λόγο. Πράξη προκλητική με απρόβλεπτες συνέπειες. Ποιος είναι άραγε ο Μπένετ που… τινάζει στον αέρα μία διοργάνωση; Από πού αντλεί το δικαίωμα να μη δίνει λόγο για τις επιλογές του και να πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τις ομόφωνα εκφρασμένες επιθυμίες των ΠΑΕ;

Ποιος του έχει δώσει το δικαίωμα να αγνοεί τους πάντες και να μη λογοδοτεί πουθενά; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει ουσιαστική και ηθική υποχρέωση να εξηγηθεί γι’ αυτή την επιλογή. Δεν αντιστοιχεί στη μέχρι τώρα δημόσια παρουσία του να κρύβεται πίσω από το… ακαταλόγιστο του Μπένετ. Ας αναλάβει τις ευθύνες του…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News