Ραζβάν Λουτσέσκου: «Πήρα ένα ποτήρι και έκανα πως το πέταξα προς την κερκίδα, χωρίς όμως να το πετάξω»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δηλώσεις στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου αναφερόμενος στο VAR, στο Άρης – ΠΑΟΚ και στα όσα οδήγησαν στην αποβολή του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ταξίδεψε στη Ρουμανία, με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος, και όπως συνηθίζει, προχώρησε σε δηλώσεις μη χαλώντας το χατήρι των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο και τον περίμεναν. Σε αυτές, αναφέρθηκε στο VAR και στις αποφάσεις που έχουν στερήσει βαθμούς στον ΠΑΟΚ, χαρακτήρισε τον Άρη ως ομάδα που ζει μόνο για να σταματά τον ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στην αποβολή του, λέγοντας πως δεν πέταξε κάτι στην κερκίδα αλλά προσποιήθηκε πως το κάνει. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Αν λειτουργούσαν όλα φυσιολογικά, θα ήμασταν στο κόλπο για το πρωτάθλημα»

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν πολύ καλύτερο αν δεν υπήρχε η υποκρισία.Είναι μια τεταμένη περίοδος. Δεν μπορώ να μπω σε αυτές τις συζητήσεις χαμηλού επιπέδου. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πολύ περίπλοκο. Νομίζω ότι η Ελλάδα θα είχε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα και θα είχε καλύτερη εκπροσώπηση στην Ευρώπη, αν δεν υπήρχε αυτή η υποκρισία και το κάθε λογής σύστημα που λειτουργεί προς όφελος των ομάδων της Αθήνας.

Η ζωή όμως προχωρά, πρέπει να είμαστε πάντα ψυχικά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε όλες τις απογοητεύσεις που συναντάμε στη διάρκεια μιας σεζόν. Το VAR και οι διαιτητές μας στέρησαν πολλούς βαθμούς. Αν λειτουργούσαν όλα φυσιολογικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε μέσα στο κόλπο για το πρωτάθλημα. Έχουμε περάσει όμως και χειρότερα, μας έκλεψαν έναν τίτλο, μας έκλεψαν ένα Κύπελλο. Αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά και γίνονται πάντα εις βάρος του ΠΑΟΚ, γιατί είμαστε από τη Θεσσαλονίκη. Η Αθήνα έχει δύναμη, ένα σύστημα τριγύρω της και καταφέρνει να μετατρέψει το VAR σε εργαλείο που το χρησιμοποιούν ειδικά σε αγώνες που δεν υπάρχουν διαιτητές από το εξωτερικό. Όλες -όμως- αυτές οι καταστάσεις μας δυναμώνουν και μας διευκολύνουν να ξεπεράσουμε τις απογοητεύσεις».

«Στον Άρη ζουν μόνο για να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ»

Ερωτηθείς για τον αγώνα με τον Άρη, σχολίασε: «Οι αγώνες στην Ελλάδα είναι πολύ φορτισμένοι συναισθηματικά. Εκεί στον Άρη ζουν μόνο για να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι προηγήθηκαν με 1-0 και ανατρέψαμε το αποτέλεσμα, έφερε μεγάλη απογοήτευση στους οπαδούς. Μετά άρχισαν να πετούν μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα. Υπήρξε και μια δική μου αντίδραση, πήρα ένα ποτήρι και έκανα πως το πέταξα προς την κερκίδα, χωρίς όμως να το πετάξω ουσιαστικά. Το VAR ειδοποίησε ότι πέταξα κάτι και έτσι με απέβαλλαν. Μου είπαν πως με απέβαλλαν επειδή πέταξα κάτι στην κερκίδα. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε το VAR. Είναι ψέματα! Η ατμόσφαιρα είναι τρελή σε τέτοια ντέρμπι, αλλά το ποδόσφαιρο υποφέρει».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News