Παναθηναϊκός: Γιατί έχει αποφασίσει ο Αλαφούζος να πάει στη συνάντηση με τον Μπένετ

EUROKINISSI

Η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στη συνάντηση της Δευτέρας με τον Στιβ Μπένετ, τα τρία σημεία που θα θίξουν οι «πράσινοι» και τα παράπονα για τον Νταμπάνοβιτς. Γράφει ο Κώστας Γουλής στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Μολονότι έχει άποψη για την ανεπάρκεια του Στιβ Μπένετ ως αρχιδιαιτητή, ο Παναθηναϊκός θα δώσει κανονικά το «παρών» στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (12:00) συνάντηση που ζήτησε ο επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ με τους προέδρους των ομάδων.

Και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής, καθώς -αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων- προγραμματίζει να παραβρεθεί στο μίτινγκ ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, ανεξαρτήτως αν θα δώσουν το «παρών» κι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ή θα στείλουν στελέχη τους.

Αν και η συζήτηση ορίστηκε με καθυστέρηση, μία εβδομάδα μετά απ’ την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, παρότι είναι ξεκάθαρο πως απαιτούνται άμεσες λύσεις, ο Παναθηναϊκός θα πάει στη συνάντηση όχι μόνο για να εκφράσει την ενόχλησή του για τη διαιτησία της πρεμιέρας στην «OPAP Arena» και τον ανεκδιήγητο Νταμπάνοβιτς (για τα… έργα του οποίου είναι ενημερωμένες οι ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ, που δεν… χάρηκαν ιδιαίτερα), αλλά και για να απευθύνει σειρά από ερωτήματα στον Μπένετ.

1. Ποιο είναι το σχέδιό του για τους διαιτητές των πλέι οφ και πώς σκοπεύει να εγγυηθεί ότι στις επόμενες εννιά αγωνιστικές θα υπάρξει παρουσία διαιτητών υψηλότερου επιπέδου από ρέφερι τύπου… Νταμπάνοβιτς-Εστέβες.

2. Θα ζητήσει ενημέρωση γιατί δεν έχει γίνει απ’ την πλευρά ΚΕΔ και ομοσπονδίας σωστή προεργασία κι αποτελεσματική online επικοινωνία -κυρίως- με τις άλλες ομοσπονδίες-μέλη των ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ, για τη διαθεσιμότητα διαιτητών ανά εβδομάδα. Ούτως ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη δεξαμενή υποψηφίων ρέφερι και να μην επιλέγεται όποιος… περισσεύει.

3. Πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει ουσία στη διαδικασία κι όχι όλα αυτά τα ήξεις-αφίξεις απ’ την ομοσπονδία και βεβαίως την ΚΕΔ, απ’ τη στιγμή που έχει εγκριθεί (κι απ’ τις ομάδες) να δοθούν περισσότερα χρήματα (3.500- 4.000 ευρώ) για να έρθουν καλύτεροι διαιτητές… Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι μόνο η ισονομία, το θέμα είναι αν υπάρχει… διάθεση από Μπένετ και ΕΠΟ…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News