Γιώργος Χελάκης: Στη σύσκεψη της Δευτέρας θα πέσουν οι μάσκες!

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Χελάκης πιστεύει ότι στη σύσκεψη της Δευτέρας του Στιβ Μπένετ με τους προέδρους των ΠΑΕ για τη διαιτησία, θα πέσουν οι μάσκες και θα φανούν οι πραγματικές επιδιώξεις ενός εκάστου των «μεγάλων». Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Aς επιχειρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ θέλουν στα ντέρμπι να σφυρίζουν Elite διαιτητές. Η συμφωνία τους με τους υπόλοιπους τέσσερις όταν έγινε η κλήρωση για τα πλέι οφ δεν ήταν προσχηματική. Oταν το πρωτάθλημα μπορεί και να κριθεί σε μία φάση, σε ένα σφύριγμα, κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Αλλωστε, όπως προφητικά είχε πει ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, η όποια συμμαχία μπορεί να διαλυθεί ακόμα και για ένα πέναλτι. Πολύ περισσότερο, για έναν τίτλο. Το πρόβλημα άρχισε να γίνεται μεγάλο όταν ο Μπένετ, αντί για διαιτητές απ’ το πάνω ράφι, έφερε είτε μέτριους, είτε τιμωρημένους όπως ο Νταμπάνοβιτς. Εδώ, μιλάμε για πρόκληση.

Εναν διαιτητή που τιμωρήθηκε για διαιτησία του σε προηγούμενο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος δεν μπορείς να τον φέρνεις σε ένα άλλο, λες και δεν υπάρχουν άλλοι διαιτητές στην Ευρώπη. Απ’ τη στιγμή που ο Μπένετ το διέπραξε κι ο Νταμπάνοβιτς τα… μούσκεψε στο αθηναϊκό ντέρμπι, ήταν επόμενο να γίνει φασαρία και να βρεθούν εκτεθειμένοι ο Αγγλος αρχιδιαιτητής κι ο Μπαλτάκος ως πρόεδρος της ΕΠΟ.

Τα… σκάγια πήραν και τον τελευταίο, που άλλα συμφώνησε με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη κι άλλα αναγκάστηκε να λέει μετά. Πότε μετά; Μα, μόλις οι ΠΑΕ που τον στήριξαν για να εκλεγεί πρόεδρος (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) τού ζήτησαν επιτακτικά να πάρει πίσω τα λόγια του. Αφήνω κατά μέρος τις διαψεύσεις για τις απειλές.

Απ’ τη στιγμή που έγιναν τηλεφωνήματα προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι έτσι κι αλλιώς εκτεθειμένος. Ερχομαι στην ουσία. Οι… Δικέφαλες ΠΑΕ έβγαλαν προς τα έξω ότι δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να βάλουν στο κόλπο τον πρώην αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ. Θεωρητικά, αυτός είναι ο φόβος τους.

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν προκύπτει πουθενά ότι θα έμπαινε ο Κλάτενμπεργκ στο παιχνίδι. Το θέμα τους ήταν να μη βγει με τον έναν ή άλλον τρόπο εκτός παιχνιδιού ο Μπαλτάκος, που αναγκαστικά εκ της θέσεώς του είχε γίνει επίσημα συνομιλητής του Βαγγέλη Μαρινάκη και μάλιστα με διάθεση να βρει έναν τρόπο συνεννόησης.

Η θεσμική προσέγγιση ήταν που… προβλημάτισε τους συμμάχους. Θορυβήθηκε όμως κι ο μηχανισμός της ΕΠΟ κάτω απ’ τον πρόεδρό της. Ολοι οι νταραβεριτζήδες που προωθούν διαιτητές, φτιάνουν λίστες διαιτητών και βγάζουν και κανένα εξτραδάκι.

Αυτοί που πολύ θα ήθελαν (όπως άλλωστε κι ο Μπαλτάκος) να πάψουν να έρχονται ξένοι διαιτητές και να σφυρίζουν Ελληνες στα ντέρμπι για να τα κάνουν… ρόιδο, όπως πριν από λίγα χρόνια.

Κάπως έτσι, πάμε για τη σύσκεψη της Δευτέρας, όπου κάποιες ΠΑΕ δεν πρόκειται να εκπροσωπηθούν στο ανώτατο επίπεδο. Κι αυτό διότι εκεί θα πέσουν οι μάσκες και θα φανούν οι πραγματικές επιδιώξεις ενός εκάστου των «μεγάλων»…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News