Ιβάν Σαββίδης: «Αυτοί που δεν ήθελαν ξένους διαιτητές, τώρα τους θέλουν...»

EUROKINISSI

Ο Ιβάν Σαββίδης τοποθετήθηκε, μέσω Skype, στη διάσκεψη των προέδρων των ομάδων του πλέι οφ, αναφέρθηκε στα όσα έχει υποστεί ο ΠΑΟΚ και τη συγνώμη της ΚΕΔ, και ζήτησε τη συνδρομή όλων για να πέσουν οι τόνοι

Ο Ιβάν Σαββίδης συνδέθηκε, μέσω Skype στη σύσκεψη των προέδρων των ομάδων των πλέι οφ της Super League και έμεινε «online» μέχρι και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην αρχική του τοποθέτηση στάθηκε στα μεγάλα παράπονα που έχει ο ΠΑΟΚ από την ΚΕΔ, με αποκορύφωνα με την αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη για τον οποίο η ΚΕΔ έφτασε σε σημείο να ζητήσει συγνώμη για τα όσα δεν είδε το VAR, με τον Δικέφαλο να ζημιώνεται «χάνοντας» δυο βαθμούς.

Ακολούθως σημείωσε πως μόνο η ΕΠΟ και ο επικεφαλής της ΚΕΔ είναι εκείνοι που, θεσμικά, έχουν το δικαίωμα να σχετίζονται με την εύρεση, τον ορισμό και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τους διαιτητές, σε μια τοποθέτηση που «φωτογραφίζει» την προσπάθεια «εμπλοκής» του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην όλη διαδικασία.

Στην δεύτερή του τοποθέτηση ανέφερε πως οι πρώτοι που θα πρέπει να ρίξουν τους τόνους είναι οι ίδιοι οι επικεφαλής των «big-4» έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά το πρωτάθλημα, σημειώνοντας πως «κανένας Μπένετ και κανένας Μπαλτάκος δεν μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό αν εμείς πρώτα δεν κάνουμε αυτό που πρέπει».

Κάποια στιγμή, ο Ιβάν Σαββίδης είπε με νόημα πως «μεγαλύτερη επιτυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι αυτοί που ήταν εναντίον των ξένων, τώρα είναι υπέρ των ξένων», ενώ έκανε αρκετές αναφορές στη σχέση μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να βρεθούν elite διαιτητές, περιμένοντας από την ΕΠΟ να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News