ΕΠΟ: Και ο Μπαλτάκος στον κόσμο του... «θα τηρήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο!»

EUROKINISSI

Ο Τάκης Μπαλτάκος ενημέρωσε ότι θα ταξιδέψει στη Γενεύση για να ζητήσει τη συνδρομή της UEFA για την έλευση διαιτητών elite στη συνέχεια των playoffs…

Την απόφασή του να ζητήσει τη συνδρομή των διεθνών οργανισμών του ποδοσφαίρου για την έλευση ξένων διαιτητών της κατηγορίας elite, ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνάντησης με τους εκπροσώπους των ομάδων που μετέχουν στα playoffs, ο Τάκης Μπαλτάκος.

«Αύριο έχω ραντεβού στη Γενεύη με την UEFA για άλλο λόγο και είναι σίγουρο ότι θα θέσω θέμα, ώστε να δοθεί βοήθεια ώστε να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας», επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας:

«Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία είναι γεγονός, η συμφωνία χάλασε τελευταία στιγμή πράγματι. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν επήλθε συμφωνία ότι η ΕΠΟ δεν θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο και δεν θα κάνει αυτά που πρέπει, ώστε στις επόμενες 9 αγωνιστικές να έχουμε τις διαιτησίες που επιβάλλεται να έχουμε, δηλαδή διαιτητές ελίτ ή α’ κατηγορίας, ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο ομαλά και να κατακτήσει τον τίτλο ο καλύτερος», τόνισε ο Τάκης Μπαλτάκος και εν συνεχεία απάντησε σε ερωτήσεις που δέχτηκε:

Γιατί δεν έρχονταν διαιτητές καλοί αυτό το διάστημα: «Ο Μπένετ τα έχει εξηγήσει όλα και οι προλαλήσαντες σας έχουν πει. Αυτό που σας λέω είναι ότι η ΚΕΔ σύμφωνα με τον κ. Μπένετ, έχει κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας και αυτό θα συνεχίζει να κάνει».

Για την κατηγορία ότι διαιτητής αυτοπροτάθηκε για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: «Επειδή αυτό αφορά ομάδες και εμπλέκει δύο ομάδες, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δεν θα πάρω θέση. Ο Μπένετ μας είπε ότι υπάρχει ήδη ανάκριση από την UEFA. Δεν θα πάρω θέση σε κάτι που είναι υπό έρευνα”.

Για το αν υπήρξε ένταση στη συνάντηση: «Υπήρξε ένταση. Δεν νομίζω ότι κάποιες από τις προηγούμενες συναντήσεις που έγιναν στο ίδιο πλαίσιο δεν υπήρξε. Επειδή ξέρετε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το περισσότερο ανταγωνιστικό, απ’ όλα έχουμε ζήσει. Δεν θυμάμαι τέσσερις ομάδες μαζί. Άρα η ένταση είναι αναμενόμενη και φυσιολογική».

Για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα: «Ασφαλώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα».

Γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με τη διαιτησία, αφού το έχει κάνει στο παρελθόν: «Δεν κατάλαβα την ερώτηση, τι έχω κάνει στο παρελθόν” Για την αλλαγή του κ. Σιδηρόπουλου: “Αυτό ήταν απαίτηση του κ. Μαρινάκη για τον Διαμαντόπουλο”.

Για το αν έχει δώσει οδηγίες σε Ενώσεις: “Δεν έχω μιλήσει σε Ενώσεις».

Κλείνοντας επισήμανε:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News