Γιώργος Χελάκης: Η ΕΠΟ ούτε θέλει, ούτε μπορεί και η ελληνική κυβέρνηση (που μπορεί) δεν θέλει...

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Χελάκης επισημαίνει ότι χθεσινή σύσκεψη στην ΕΠΟ κατέδειξε τα αδιέξοδα και τώρα είναι που χρειάζεται να παρθούν πρωτοβουλίες. Διαβάστε στη SportDay που κυλοφορεί σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου.

Λύση δεν βρέθηκε. Ολα κύλησαν όπως περίπου τα περιμέναμε. Αντεγκλήσεις, βαριές κουβέντες, χαρακτηρισμοί και τον πρόεδρο της ΕΠΟ περίπου ως Πόντιο Πιλάτο να νίπτει τα χείρας του βάζοντας μπροστά τον κ. Μπένετ, που φυσικά και δήλωσε αδυναμία να ικανοποιήσει εις ολόκληρον τη βούληση των ΠΑΕ για ελίτ διαιτητές.

Θα μπορούσαν να έχουν αποχωρήσει διαφωνώντας όσοι πήραν μέρος στη σύσκεψη, αλλά μέσα σε ένα καλύτερο κλίμα με αμοιβαίες δεσμεύσεις για κατευνασμό και προσπάθεια να επικρατήσουν χαμηλοί τόνοι. Τίποτα απ’ αυτά δεν έγινε. Εξακολουθεί να μυρίζει μπαρούτι και μάλιστα η μυρωδιά του έγινε πιο έντονη.

Μια αδύναμη, με συγκεκριμένες εξαρτήσεις ΕΠΟ, αποτελεί αυτή τη στιγμή την πέτρα του σκανδάλου. Ολοι αναρωτιόμαστε τι θα γίνει στις επόμενες αγωνιστικές αν οι διαιτησίες εξακολουθούν να είναι όπως και στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Ποιος θα συγκρατήσει τους μαινόμενους οπαδούς όταν αυτό δεν είναι σε θέση να το κάνουν οι διοικήσεις των ομάδων τους;

Σε ένα φορτισμένο κοινωνικά κλίμα απ’ την τραγωδία στα Τέμπη, με την οργή να περισσεύει, δεν θέλει και πολύ να γίνουν οι εξέδρες των γηπέδων πεδία βολής ανάμεσα σε οπαδούς. Το «θα χυθεί αίμα» του Αχιλλέα Μπέου δεν είναι μια απίθανη υπόθεση. Κι επειδή η αυτοσυγκράτηση δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει όσους κινούνται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η συντεταγμένη πολιτεία είναι εκείνη απ’ την οποία έχουμε απαιτήσεις.

Τα ευχολόγια του κ. Αυγενάκη με αφορμή τη σύσκεψη είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αντί να παριστάνει η κυβέρνηση τον… τροχονόμο στα διασταυρούμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν στο ποδόσφαιρο, οφείλει να επέμβει, αφού έχει διαπιστώσει πως η ΕΠΟ όχι μόνο δεν μπορεί να το κάνει, αλλά συνιστά μέρος του προβλήματος. Κι ας μην ακούσουμε δικαιολογίες ότι τάχα δεν μπορεί να παρέμβει.

Μέχρι κι ο πρωθυπουργός είχε δεχτεί στο γραφείο του τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ όταν μας διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνησή του θα βάλει τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι και νόμο άλλαξε, ενώ εκδικαζόταν απόφαση για να μην κοπεί η Ελλάδα στα δύο, όπως μας είχε πει τότε ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης. Αν θέλει μπορεί κι επιβάλλεται να μπορέσει. Τώρα πρέπει να το κάνει, όσο ακόμα είναι καιρός.

Αν αύριο – μεθαύριο φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο δεν θα έχει κανένα νόημα να βγουν οι κάθε λογής κυβερνητικοί και να μας λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε. Η χτεσινή σύσκεψη κατέδειξε τα αδιέξοδα. Τώρα είναι που χρειάζεται να παρθούν πρωτοβουλίες κι όχι να κλαίμε μετά πάνω απ’ το χυμένο γάλα (δηλαδή, το χυμένο αίμα)…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News