Γιώργος Χελάκης: Ο Μπαλτάκος ας ρυθμίζει την κυκλοφορία στην ΕΠΟ όταν την επισκέπτεται ο Γιάννης Παπαδόπουλος!

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Χελάκης πιστεύει ότι ο Τάκης Μπαλτάκος είναι πρόεδρος εκτός «ρυθμού», τόπου και χρόνου, που το πολύ-πολύ να… ρυθμίζει την κυκλοφορία στα γραφεία της ΕΠΟ τις ώρες που τα επισκέπτεται ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Όσοι ασχολούμαστε με αυτό που στην τρέχουσα ορολογία αποκαλείται πολιτική, ξέραμε τις απόψεις του κυρίου Μπαλτάκου πολύ πριν γίνει το ραντεβού του με τον Κασιδιάρη. Ο κ. Μπαλτάκος δεν συνομιλούσε απλώς με ένα κορυφαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Συνομιλούσε και με τις απόψεις του χώρου αυτού. Ως ένα σημείο, μάλιστα, μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως λάιτ θεωρητικός του χώρου. Απόψεις που ο ίδιος δεν έκρυβε, αλλά φρόντιζε να δημοσιοποιεί με παρεμβάσεις στη δημόσια ζωή.

Γνωστό είναι επίσης ότι ως δικηγόρος είχε διακριθεί και στα δικαστήρια κι ως νομικός παραστάτης, ίσως και κάτι παραπάνω, επαγγελματικών αθλητικών ομάδων. Με την έννοια αυτήν, είναι και λίγο παράδοξο που δέχτηκε να είναι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένας εντολοδόχος όσων τον εξέλεξαν πρόεδρο στην ΕΠΟ.

Ανθρωπος με ισχυρό χαρακτήρα μοιάζει παράδοξο που δέχεται να ενεργεί επί τη βάσει των εντολών που παίρνει και να αλλάζει θέσεις απ’ τη μία ώρα στην άλλη εξευτελιζόμενος. Ανθρωπος που ζητεί απ’ τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας να τηλεφωνήσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να του διατεθεί αστυνομικός να προστατέψει την οικογένειά του και σε λίγες ώρες να διαψεύδει τον εαυτό του.

Αυτός ο άνθρωπος, που κατάντησε άλλα να λέει τη μία ώρα κι άλλα την άλλη, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία με υπεροπτικό ύφος μάς διαβεβαιώνει ότι θα επιβάλει τον ρυθμό του (!). Ποιον ακριβώς ρυθμό θα επιβάλει ο κύριος Μπαλτάκος; Υπάρχει γι’ αυτόν άλλος ρυθμός πέραν από εκείνον που του υπαγορεύουν οι εντολείς του;

Ενας πρόεδρος που στην ΕΠΟ δεν μπορεί να επιβληθεί και να πάρει το πάνω χέρι απέναντι στον διορισμένο γενικό διευθυντή, πάει πολύ να μας διαβεβαιώνει ότι θα επιβάλει δικό του ρυθμό. Καλύτερα θα ήταν να αφήσει κατά μέρος την… επίδειξη μεγαλείου και να αντιληφθεί ότι κανείς δεν δοξάστηκε λειτουργώντας ως ενεργούμενο.

Κανένας δεν επέβαλε ρυθμό με ψέματα, μισόλογα κι ανακρίβειες. Είναι τόσο αδύναμος, που δεν μπόρεσε να βγάλει για τα μάτια του κόσμου μία ανακοίνωση καταδίκης όσων αποδοκίμασαν παίκτες της Εθνικής ομάδας στο φιλικό με τη Λιθουανία.

Είναι τόσο ακροδεξιός, κατ’ άλλους φασίστας, που αφήνει την Εθνική ομάδα και κατ’ επέκταση τη χώρα μας να διασύρονται με μία φανέλα της οποίας ο σταυρός δυστυχώς έχει απολήξεις που θυμίζουν σβάστικα.

Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι σε θέση να επιβάλει κανέναν ρυθμό. Το πολύ- πολύ να… ρυθμίζει την κυκλοφορία στα γραφεία της ΕΠΟ τις ώρες που τα επισκέπτεται ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα θεσμικά του καθήκοντα και…χορεύει στους ρυθμούς που του επιβάλλουν οι εντολείς του, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει σπίτι του και να ετοιμάσει μια νέα διατριβή για το πόσο δίκιο είχαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες που έριχναν όσα παιδιά “μειονεκτούσαν” στον Καιάδα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News