ΠΑΟΚ: Η εθνική νέων του 2023 άρχισε να χτίζεται από τον ΠΑΟΚ το 2013!

Η εθνική νέων έχει στον βασικό της κορμό 8 παίκτες του ΠΑΟΚ, με τους μισούς εξ’ αυτών να είναι συμπαίκτες εδώ και δέκα χρόνια…

Η εθνική νέων προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2023 και ο ΠΑΟΚ βλέπει τη βάση της πυραμίδας του να προοδεύει. Όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφερε στο προσκήνιο τον Χρήστο Τζόλη, οι άνθρωποι των ακαδημιών του έλεγαν «να δεις τι σου ‘χω για μετά», και δεν χρειάστηκε να περάσει μεγάλο διάστημα για να συμβεί αυτό. Αν οι Τζόλης, Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης είναι οι κορυφές της πυραμίδας, οι οκτώ βασικοί ποδοσφαιριστές της εθνικής νέων που αγωνίζονται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι η στέρεα βάση της. Και το όλο εγχείρημα, δεν έτυχε, πέτυχε.

Ο ΠΑΟΚ κοιτάζει ταλέντα σε όλη την Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ, εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, έχει ρίξει μεγάλο βάρος στις ακαδημίες του. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν εκείνος που έκανε τα πρώτα βήματα της στελέχωσης, το καλοκαίρι του 2007. Πέντε χρόνια αργότερα, οι βάσεις είχαν μπει και ο Ιβάν Σαββίδης στήριξε το πρότζεκτ που βρήκε και, όπως η πρώτη ομάδα, έτσι και αυτό ήταν… ετοιμόρροπο. Ο ΠΑΟΚ έστελνε ανθρώπους παντού, σε όλη την Ελλάδα. Την φετινή σεζόν, οι Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης έχουν κλέψει την παράσταση, και ο Τζίμας ήρθε με φόρα από την Κ19. Ο Τζίμας είναι Θεσσαλονικιός, ο Κωνσταντέλιας είναι από το Βόλο και ο Κουλιεράκης από τα Χανιά. Ταλέντα από τη μια άκρη της Ελλάδας, στην άλλη, έχουν πλέον ως βάση τη Θεσσαλονίκη.

Παίζουν στην εθνική νέων και είναι 10 χρόνια συμπαίκτες!

Ο βασικός κορμός της εθνικής νέων στηρίζεται στον ΠΑΟΚ. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό, καθώς δεν είναι μόνο θέμα ταλέντου αλλά και ομοιογένειας. Ο τερματοφύλακας Δημήτρης Μοναστηρλής, ο αμυντικός Λευτέρης Τασιούρας, ο μέσος Κώστας Γκούμας και ο φορ Στέφανος Τζίμας βρίσκονται στην ακαδημία του ΠΑΟΚ από το 2013! Είναι συμπαίκτες κοντά στα 10 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους είναι μαζί. Γνωρίζονται, μεγάλωσαν στο ίδιο αγωνιστικό περιβάλλον. Όλοι αυτοί βρήκαν στην ακαδημία τον Γιώργο Κούτσια, που είναι στον ΠΑΟΚ από το 2012 και τον Χάρη Γεωργιάδη, που είναι στον ΠΑΟΚ από το 2010. Στην πορεία προστέθηκε ο Λάμπρος Σμυρλής το καλοκαίρι του 2015, ο Νίκος Δεληγιάννης το καλοκαίρι του 2018 και ο Νίκος Σπυράκος το καλοκαίρι του 2019. Ο πιο νέος της παρέας δηλαδή, ο Σπυράκος, έχει ήδη τέσσερα χρόνια μαζί τους.

Λένε ότι την ιστορία τη γράφουν οι παρέες. Και αυτή είναι μια παρέα ποδοσφαιριστών που μεγάλωσε μαζί. Και φυσικά, παίζει ρόλο και το περιβάλλον στον οποίο αγωνίζονται. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να προσφέρει στους ποδοσφαιριστές τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αλλά και ένα καλά στελεχωμένο περιβάλλον.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News