Ολυμπιακός: Ψάχνει ένα νέο... 2021!

eurokinissi

Τι είχε κάνει πριν από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός στο… έξτρα πρωτάθλημα κι αν το επαναλάβει φέτος (πιθανότατα) θα γράψει ιστορία. Γράφει ο Σπύρος Γρομιτσάρης στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου.

Τι χρειάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός σε αυτά τα πλέι οφ της Super League 1 για να κατακτήσει τον τίτλο; Ιδανικά, να κάνει το απόλυτο, δηλαδή δέκα νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές, αλλά όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, κάτι τέτοιο αγγίζει τη σφαίρα του αδύνατου. Με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Aρη σε αυτά τα πλέι οφ κι όλους να έχουν σημαντικούς στόχους να κυνηγούν, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός.

Επειδή λοιπόν μοιάζει βέβαιο ότι θα έχουν όλοι απώλειες σε αυτά τα πλέι οφ και μάλιστα αρκετές, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να καταφέρει την ιστορική ανατροπή πραγματοποιώντας πλέι οφ ανάλογα με εκείνα που είχε κάνει προ διετίας, δηλαδή το 2021. Σε εκείνα λοιπόν κατέκτησε τους 23 βαθμούς απ’ τους 30 που διεκδίκησε. Είχε επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα (απ’ τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη).

Το σημαντικό ήταν ότι σε εκείνα τα πλέι οφ η σοβαρή απώλεια, δηλαδή με τους τρεις τωρινούς συνδιεκδικητές του τίτλου (Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), ήταν η ήττα στην Τούμπα. Κατά τα άλλα, τον «Δικέφαλο του Βορρά» τον είχε κερδίσει στο Φάληρο, ενώ κέρδισε από δύο φορές Παναθηναϊκό και ΑΕΚ κι είχε μία νίκη και μία ισοπαλία με τον Αρη.

Αντιθέτως, δεν πρέπει με τίποτα ο Ολυμπιακός να επαναλάβει πλέι οφ σαν και τα περσινά. Τότε, που συγκέντρωσε μόλις τους 18 βαθμούς απ’ τους 30 που διεκδίκησε, με πέντε νίκες, δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες. Δηλαδή, είχε απώλειες 12 βαθμών, που αν τις έχει και φέτος δεν θα καταφέρει να πάρει τον τίτλο πιθανότατα, αφού ούτως ή άλλως είναι πίσω στη βαθμολογία.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News