ΑΕΚ: Το στόρι του νέου Μάνταλου!

eurokinissi

Ο Ματίας Αλμέιδα έφερε τον Πέτρο Μάνταλο στα μέτρα που ήθελε και που έπρεπε ώστε να είναι σημαντικός, αν και όχι βασικός. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου.

Πέτρος Μάνταλος… Αυτή κι αν είναι ιστορία ποδοσφαιριστή, ο οποίος πέρασε τα πάνδεινα λόγω της -σε μεγάλο βαθμό- δικαιολογημένης δυσφορίας απέναντί του, αλλά κατάφερε να παραμείνει δυνατός πνευματικά, να μη χάσει το μυαλό του και τώρα να δικαιώνεται με την παρουσία του.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ματίας Αλμέιδα έκανε ένα ξεκαθάρισμα μαζί του, όπως ασφαλώς το ίδιο συνέβη με όλους τους παίκτες της ομάδας ανεξαιρέτως. Σε αυτή τη δια ζώσης κουβέντα, ο προπονητής εξήγησε στον πρώην αρχηγό της ομάδας, ο οποίος μόλις το περασμένο καλοκαίρι παραχώρησε περιβραχιόνιο στον Σέρχιο Αραούχο ότι δεν θα ήταν πια βασικός.

Oχι απαραίτητα σε όλα τα ματς, αλλά σίγουρα στα περισσότερα. Είχε στο μυαλό του ένα πλάνο, το οποίο θα βασιζόταν πολύ στην ταχύτητα και την ένταση, τομείς στους οποίους ο Μάνταλος πάντοτε υστερούσε. Του εξήγησε, όμως, επίσης ότι θα ήταν ένας παίκτης με σημαντική συμβολή στο σχέδιο της ομάδας, εφόσον θα μπορούσε να εξοικειωθεί με τη νέα κατάσταση και να την αντιμετωπίσει πάρα πολύ συγκεκριμένα, δίχως να πτοείται απ’ το γεγονός ότι συνήθως θα έρχεται απ’ τον πάγκο.

Δεν είναι και τόσο απλό για έναν ποδοσφαιριστή που έχει μάθει αλλιώς, να συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα, όμως φαίνεται ότι ακριβώς αυτό που ο Αλμέιδα είχε στο μυαλό του ήταν εκείνο που ο Μάνταλος έψαχνε: τον τρόπο να απεγκλωβιστεί απ’ αυτή την υπερβολική πίεση που είχε ασκηθεί στον ίδιο επειδή ήταν αρχηγός και την οδό για να βοηθήσει την ομάδα ως ένας παίκτης στο σύνολο και δίχως όλο το βάρος στα καλά και στα άσχημα να πέφτει σε εκείνον.

Πλέον διαπιστώνεται η μετάλλαξή του. Είναι πολύ σημαντικός όταν έρχεται απ’ τον πάγκο, καθώς έχει ήδη δώσει επτά ασίστ που έγιναν γκολ, ενώ ανταποκρίνεται κάτι παραπάνω από επαρκώς όταν είναι βασικός, κάτι που διαπιστώσαμε στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News