Γιώργος Χελάκης: Αν όλοι πιάσουν το ταβάνι τους, ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα!

Ο Γιώργος Χελάκης πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να αποδώσει τέτοιο ποδόσφαιρο, που καμία ελληνική ομάδα να μην μπορεί να του αντισταθεί και να κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου.

Hταν ένας καταιγισμός επιθετικών ενεργειών απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ελάχιστα διαστήματα σημειώθηκαν με ύφεση των επιθετικών προσπαθειών. Οι δε περισσότερες από αυτές είτε σταματούσαν με τις επεμβάσεις του εξαιρετικού Κοτάρσκι, είτε ολοκληρώνονταν με άστοχα σουτ.

Ελάχιστες φορές οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατόρθωσαν να σταματήσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού στην αρχή της εκδήλωσης των επιθέσεων. Τις συντριπτικά περισσότερες φορές η μπάλα έφτανε μέσα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων. Οι υπόλοιπες κατέληγαν σε σουτ εκτός περιοχής.

Ολα αυτά έγιναν απέναντι σε μία ομάδα που επιχείρησε να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, να επιβάλει τον ρυθμό της και να σκοράρει ώστε να πάρει τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ. Πέτυχε ένα, δύο φορές είχαμε εξαιρετικές επεμβάσεις του Πασχαλάκη και μία φορά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τα σημειώνω αυτά για να δείξω πως οι «ερυθρόλευκοι», προχθές το βράδυ στο Φάληρο, δεν έβαλαν μία μικρή ομάδα στα καρέ της και την πολιορκούσαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σε μία τέτοια περίπτωση εξηγείται ο επιθετικός οίστρος. Αντίθετα οι παίκτες του Ανιγκό είχαν απέναντί τους μία ομάδα με φιλοδοξίες και ποιότητα, που προσπάθησε να τους αντιμετωπίσει στα ίσια.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που γνωρίζουμε και δείχνει καθαρά ότι ο Ολυμπιακός στο καλό του βράδυ μπορεί να αποδώσει τέτοιο ποδόσφαιρο, που καμία ελληνική ομάδα να μην μπορεί να του αντισταθεί. Εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όσα σημείωσα παραπάνω μπορούν να διατυπωθούν με το εξής συμπέρασμα: Αν οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι πιάσουν το… ταβάνι της απόδοσής τους, τότε ο Ολυμπιακός θα φανεί μέσα στο γήπεδο πολύ καλύτερη ομάδα απ’ τον αντίπαλό της.

Οσα είδαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ από τον πρωταθλητή δεν οφείλονται στη δουλειά του Ζοζέ Ανιγκό, για τον απλούστατο λόγο ότι δουλειά μέσα σε δύο μέρες δεν γίνεται. Οφείλονται στην τόνωση της διάθεσης των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, στην ανάταξη της ψυχολογίας τους, στην απελευθέρωσή τους. Αυτά, μάλιστα, μπορούν να αποδοθούν στον Γάλλο προπονητή.

Το θέμα για τον Ολυμπιακό δεν είναι να μείνει στις δάφνες της πολύ καλής εμφάνισής του, αλλά να τη χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο για ανάλογες εμφανίσεις από δω και πέρα. Με λίγα λόγια αν στον Ολυμπιακό θέλουν να πάρουν το πρωτάθλημα υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Εμφανίσεις ανάλογες με την προχθεσινή σε όλα τα ματς από δω και πέρα.

Υ.Γ.: Και ακατάλληλος και ψεύτης ο Αγγλος αρχιδιαιτητής. Αν στη σύσκεψη εκείνης της Δευτέρας είχε ασκηθεί ουσιαστική πίεση απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού ίσως να περίττευαν τα προχθεσινά… τιτιβίσματα κι οι χθεσινές ανακοινώσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News