Παναθηναϊκός: «Σκάνδαλο η αλλαγή διαιτητών στο ΑΕΚ-Άρης, καταλαβαίνουμε ποιοι δεν θέλουν ξένους!»

Sportday.gr

Oργισμένη αντίδραση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το θέμα της αλλαγής διαιτητών στο ΑΕΚ-Άρης – Mε επιστολή προς τη Super League ζητάει να απαιτηθούν εξηγήσεις από την ΚΕΔ για πιθανή μεθόδευση στην αλλαγή των Πολωνών ρέφερι.

Η απίθανη ιστορία με τις καταγγελίες για τους Πολωνούς ρέφερι, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν φτάσουν στην Αθήνα και είχαν έντονο επεισόδιο στο αεροπλάνο με Έλληνες που ταξίδευαν μαζί τους, προκάλεσε –πέρα από τον Ολυμπιακό– και την έντονη αντίδραση του Παναθηναϊκού.

Η ΚΕΔ προχώρησε λίγες ώρες πριν από τη σέντρα στην αντικατάστασή τους για το παιχνίδι ΑΕΚ-Άρης, ορίζοντας τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο που επρόκειτο να είναι τέταρτος αρχικά, με τον Ευαγγέλου στο VAR.

Τα όσα συνέβησαν, προκάλεσαν οργή και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός που εκφράστηκε με επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας προς την Super League, στην οποία γίνεται λόγος για «σκάνδαλο», «παράβαση καθήκοντος»,  «αλλοίωση του πρωταθλήματος», με υπονοούμενα για κάποιους «είναι φανερό ότι δεν θέλουν ξένους διαιτητές».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή προς τη Super League:

«Αξιότιμοι κύριοι

Την 9-4-2022 διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play off της Super League ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και του Άρη, ο οποίος έληξε με σκορ 3-1.

Για τον αγώνα αυτόν η ΚΕΔ είχε ορίσει τους Πολωνούς διαιτητές Πάβελ Ρατσκόφσκι, Ράντοσλαβ Σιέτζκα, Άνταμ Κούπσικ και Κριστόφ Γιάκουμπικ οι οποίοι αφίχθησαν στην Αθήνα το βράδυ της 8-4-2022.

Πλην όμως, 2,5 ώρες πριν τον αγώνα, στις 3:19 της 9-4-2022 η ΚΕΔ/ΕΠΟ προέβη στην κάτωθι ανακοίνωση:
«Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής: Κατόπιν κοινού αιτήματος μέσω επιστολών που εστάλησαν από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και Άρης σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επεισόδιο των αξιωματούχων διαιτησίας του σημερινού αγώνα ΑΕΚ-Αρης, η ΚΕΔ/ ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη  να προχωρήσει σε αντικατάσταση τους με Έλληνες διαιτητές ως ακολούθως.

ΔIAITHTHΣ: ΔIAMANTOΠOYΛOΣ APIΣTOTEΛHΣ EΠΣ APKAΔIAΣ
1OΣ BOHΘOΣ: MΠOYΞMΠAOYM PAIXAPNT EΠΣ AN.ATTIKHΣ
2OΣ BOHΘOΣ: TPYΦΩN ΠETPOΠOYΛOΣ
4OΣ ΔIAITHTHΣ: BEPΓETHΣ XPHΣTOΣ EΠΣ APKAΔIAΣ
VAR: EYAΓΓEΛOY AΓΓEΛOΣ EΠΣ AΘHNΩN
AVAR:ΦΩTOΠOYΛOΣ ANTPEAΣ EΠΣ AΘHNΩN».

Τίθεται ήδη από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ζήτημα παράβασης καθήκοντος στην οποία προέβη η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ο επικεφαλής της κ.Μπένετ, προβαίνοντας σε αντικατάσταση διαιτητών α) κατόπιν κοινού αιτήματος των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων και β) βάσει δημοσιευμάτων! Οι αποφάσεις της ΚΕΔ ως σήμερα δεν μας είχαν εντυπωσιάσει με την διαφάνεια και την αξιοπιστία τους αλλά με το να αντικαθιστά διαιτητές με γνώμονα δημοσιεύματα, η ΚΕΔ ομολογουμένως ξεπέρασε και τον εαυτό της! Εξίσου σκανδαλώδες είναι και το γεγονός ότι η απόφαση της ΚΕΔ ελήφθη κατόπιν κοινού αιτήματος των διαγωνιζόμενων ομάδων! Από πότε οι διαγωνιζόμενες ομάδες δικαιούνται να διαμορφώνουν την απόφαση για τον διαιτητή τους     Το πόσο βάναυσα πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό και τις υπόλοιπες ομάδες μία τέτοια πρακτική, φρονούμε πως δεν χρειάζεται να αναλυθεί!

Η αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών προκλήθηκε από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι ανωτέρω κατά την πτήση τους προς την Αθήνα ήταν μεθυσμένοι και δημιούργησαν επεισόδιο με συνεπιβάτη τους. Για την ως άνω πρωτοφανή αντικατάσταση των διαιτητών στην οποία προέβη η ΚΕΔ/ΕΠΟ στην πλέον κρίσιμη καμπή των φετινών play off ο επικεφαλής της ΚΕΔ κ.Μπένετ οφείλει να απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

1) Αναφορικά με τους νομίμως ορισθέντες Πολωνούς διαιτητές από ποιον, πότε και με ποιον τρόπο ενημερώθηκε για το φερόμενο επεισόδιο με συνεπιβάτη τους στην πτήση προς Αθήνα;

2) Ζήτησε ενημέρωσή του από κάποιον αρμόδιο φορέα (Αστυνομία, Διοίκηση Αεροδρομίου, αεροπορική εταιρεία κλπ) αναφορικά με το συμβάν;

3) Επικοινώνησε και πότε με τους Πολωνούς διαιτητές για να λάβει ενημέρωση και από αυτούς;

4) Συναντήθηκε με τους Πολωνούς διαιτητές και και σε καταφατική περίπτωση πότε και ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνάντησής τους; Γιατί οι εξηγήσεις των διαιτητών κρίθηκαν ανεπαρκείς; Οι διαιτητές υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ;

5) Ισχύει ο ισχυρισμός του διαιτητή κ.Πάβελ Ρατσκόφσκι ότι ο κ.Μπένετ μετέβη στο ξενοδοχείο για να του ανακοινώσει ότι δεν θα διαιτητεύσει τον αγώνα;

6) Με βάση ποιο κανονιστικό πλαίσιο έκρινε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα επαρκούν για να προβεί σε αντικατάσταση των διαιτητών;

Επίσης για λόγους διαφάνειας και νομιμότητας ο κ.Μπένετ οφείλει να αποστείλει στη Superleague για να τεθούν υπόψη των ομάδων όλα τα έγγραφα (επιστολές, αναφορές, αλληλογραφία) που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο δε κ.Μπαλτάκος οφείλει ομοίως να απαντήσεις από ποιον, πότε και με ποιον τρόπο ενημερώθηκε για το φερόμενο επεισόδιο και σε ποιες ενέργειες προέβη σχετικά.

Πλέον οι μάσκες έχουν πέσει και έχει καταστεί φανερό ποιοι επιθυμούν να μη διαιτητεύουν τους κρίσιμους αγώνες του Πρωταθλήματος ξένοι διαιτητές αλλά να γυρίσουμε σε διαιτησίες σαν τη χθεσινή του κ.Διαμαντόπουλου που αλλοιώνουν βάναυσα το Πρωτάθλημα.

Σε αυτές τις προσπάθειες αλλοίωσης του Πρωταθλήματος οι υγιείς ομάδες οφείλουν να αντιδράσουν και να δώσουν στον κάθε κ.Μπένετ και στον κάθε κ.Μπαλτάκο να καταλάβουν ότι οι εποχές οι η ΕΠΟ λειτουργούσε ως εντολοδόχος συγκεκριμένων συμφερόντων και ομάδων έχουν περάσει.

Η ΕΠΟ θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και μόνο, αλλιώς οι διοικούντες αυτήν θα βρεθούν σπίτια τους, αφού πρώτα περάσουν από την Εισαγγελία για να δώσουν εξηγήσεις για τα πεπραγμένα τους.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε με απόφαση του Συνεταιρισμού να σταλεί επιστολή προς τους κκ Μπένετ και Μπαλτάκο προκειμένου να απαντήσουν στα ανωτέρω ερωτήματα εντός τριών εργασίμων ημερών, επιφυλασσόμενοι (είτε ως Συνεταιρισμός ή και ως θιγόμενες ομάδες) για τις νόμιμες ενέργειές μας σε περίπτωση που οι εξηγήσεις τους κριθούν ανεπαρκείς και στοιχειοθετηθεί παράβαση των καθηκόντων τους».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News