Λιντς: Καλείται να πληρώσει 45 εκατ. ευρώ για παίκτη που αγωνίστηκε 48 λεπτά

ΟΓΚΟΥΣΤΙΝ

Η Λιντς μετά από σχετική απόφαση της FIFA, υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ στον Ζαν-Κεβίν Ογκουστίν για παραβίαση σε όρο του συμβολαίου του και να πληρώσει άλλα 17 στη Λειψία.

Σαν… νάρκη έσκασε η είδηση στη Λιντς πως θα πρέπει να πληρώσουν 28 εκατομμύρια ευρώ στον Ζαν-Κεβίν Ογκουστίν, καθώς σύμφωνα με την FIFA, παραβιάστηκε όρος στο συμβόλαιό του.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2019-2020, η Λιντς αγωνιζόταν ακόμη στην Τσάμπιονσιπ και τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς, απέκτησε ως δανεικό από την Λειψία και οψιόν αγοράς, τον Ζαν-Κεβίν Ογκουστίν.

Ο ποδοσφαιριστής που τώρα αγωνίζεται στην Ελβετία και τη Βασιλεία, είχε υπογράψει με την αγγλική ομάδα συμβόλαιο συνεργασίας 5 ετών με απολαβές 90.000 ευρώ την εβδομάδα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα. Το θέμα όμως είναι πως αγωνίστηκε με την ομάδα μόλις 48 λεπτά και στο τέλος της χρονιά, αποχώρησε.

Τι ακριβώς όμως έχει συμβεί και η Λιντς καλείται να πληρώσει – συνολικά – 45 εκατομμύρια ευρώ;

Η αγγλική ομάδα φαίνεται πως είχε βάλει ρήτρα στο συμβόλαιο για υποχρεωτική αγορά του παίκτη σε περίπτωση ανόδου της στην Premier League, όπως και έγινε. Η ιστορία που «τραβάει» περίπου δύο χρόνια και έφτασε μέχρι το CAS, είχε ως κατάληξη η απόφαση να βγει υπέρ της γερμανικής ομάδας, με αποτέλεσμα τα «παγώνια» να δώσουν στους Γερμανούς, το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά το δράμα τους δεν τελείωσε εκεί.

Η νέα απόφαση, αναφέρει πως και το συμβόλαιο του παίκτη (πέρα από τη συμφωνία των δύο ομάδων) παραβιάστηκε παράνομα και για το λόγο αυτό, η Λιντς θα πρέπει να πληρώσει στον Ογκουστίν, το ποσό των 28 εκατ. ευρώ, που ισοδυναμούν με το σύνολο των χρημάτων που θα λάμβανε, σε περίπτωση που εξαντλούσε του συμβόλαιό του με την Λιντς.

Έτσι, η απροσεξία ή η αμέλεια της αγγλικής ομάδας, μπορεί να της κοστίσει συνολικά 45 εκατομμύρια ευρώ, για έναν παίκτη που αγωνίστηκε στην ομάδα μόλις 48 λεπτά και αυτά στην Τσάμπιονσιπ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News