ΑΕΚ: Η αντικατάσταση του Αραούχο είναι και... ψυχολογική!

Sportday.gr

Πώς σκέφτονται στην ΑΕΚ την επόμενη ημέρα δίχως τον αρχηγό τους, Σέρχιο Αραούχο, και ποιοι είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής και να προσπαθήσουν να κάνουν τη δουλειά. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου.

Η επόμενη μέρα -δίχως τον Σέρχιο Αραούχο- συνιστά -το δίχως άλλο- έναν πολύ σημαντικό γρίφο για την ΑΕΚ. Δεν είναι ένα το παιχνίδι απ’ το οποίο θα απουσιάσει, πρόκειται για τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι από Κυριακή σε Τετάρτη, με την ομάδα δεδομένα να μην έχει συνηθίσει την απουσία του από τόσο μεγάλες αναμετρήσεις, στις οποίες κάνει τη διαφορά εκτός από αγωνιστικά και πνευματικά.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν είναι απλώς ένας παίκτης που θα απουσιάσει, αλλά ο συνδετικός κρίκος μεταξύ όλων των γραμμών καθώς με το πληθωρικό παιχνίδι του και το αδιάκοπο τρέξιμό του σε όλους τους χώρους, ένωνε όλες τις ποδοσφαιρικές αρχές του Ματίας Αλμέιδα. Εκείνος που θα τον αντικαταστήσει δεν θα είναι απαραίτητα ένας.

Στη θέση αυτή πίσω απ’ τον φορ περιοχής, που εν προκειμένω είναι ο Γκαρσία, έχουν χρησιμοποιηθεί φέτος ο Πέτρος Μάνταλος, ο Στέφεν Τσούμπερ κι ο Ορμπελίν Πινέδα, με τον τελευταίο να έχει το προβάδισμα καθώς αυτή -επί της ουσίας- είναι και η φυσική θέση του, ασχέτως με το γεγονός ότι ο Αλμέιδα και τώρα στην ΑΕΚ αλλά και παλιότερα στο Μεξικό, τον έχει αξιοποιήσει σε πολλούς και διάφορους ρόλους.

Το θέμα είναι εξίσου ψυχολογικό παρά μόνον αγωνιστικό, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που καταθέτει την ψυχή του στο γήπεδο και σύμφωνα με τον Ματίας Αλμέιδα είναι η… καρδιά της ΑΕΚ. Ομως ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να βρει τις λύσεις και να διατηρήσει την ομάδα λειτουργική στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, όπου και θα κριθεί το πρωτάθλημα.

Η αναποδιά είναι σίγουρα μεγάλη, όμως το ρόστερ έχει αρκετό βάθος ώστε ο προπονητής να πάρει από διάφορους παίκτες στοιχεία απ’ αυτά που ο Αραούχο δίνει στην ΑΕΚ. Θα λείπει ωστόσο η φωνή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα απουσιάζει ο αγαπημένος συμπαίκτης όλων και το μεγάλο στήριγμά τους στη διάρκεια των παιχνιδιών, καθώς ήταν ο άνθρωπος που τους κατηύθυνε και τους διατηρούσε σε εγρήγορση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News