ΑΕΚ Μεταγραφές: Τα 10 εκατομμύρια για Λιβάι και το... ταβάνι στο Θεό

Eurokinissi

Η Μονπελιέ δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει τις απαιτήσεις της ΑΕΚ για τον Λιβάι Γκαρσία, αν και κατέθεσε πρόταση 10 εκ. ευρώ. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου.

Aν και δεν είχε το αποτέλεσμα που οι Γάλλοι θα ήθελαν, η πολύ σημαντική πρόταση που κατέθεσε η Μονπελιέ στην ΑΕΚ για την αγορά του Λιβάι Γκαρσία δημιούργησε ένα καλό προηγούμενο για την «Ενωση». Ισως το περασμένο, αλλά και το προπερασμένο καλοκαίρι, αυτή η προσφορά να είχε διαφορετική αντιμετώπιση απ’ την ελληνική πλευρά, καθώς σε κάθε περίπτωση, θα έπαιρνε ένα σημαντικό κέρδος σε σχέση με τα χρήματα που είχε δαπανήσει για το 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Η ΑΕΚ θα έπαιρνε πίσω τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε για να έχει το προαναφερθέν ποσοστό και θα έβγαζε ένα κέρδος κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ, καθώς το υπόλοιπο ποσό θα πήγαινε στο ταμείο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Ομως, με τη φετινή εκτόξευσή του, απ’ τη στιγμή που ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε ότι θα τον χρησιμοποιεί αποκλειστικά στην κορυφή της επίθεσης, ο διεθνής απ’ το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ποδοσφαιριστής δεν προσφέρεται πλέον για λύσεις συμβιβαστικές.

Η ΑΕΚ δεν θα τον παραχωρούσε ποτέ για ένα ποσό μικρότερο των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αξιώνει 18 εκατομμύρια. Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη απ’ τα σημαντικά -ομολογουμένως- χρήματα που πρόσφεραν οι Γάλλοι, όμως αυτή η εξέλιξη μπορεί να ωφελήσει την «Ενωση» στην πορεία, καθώς πλέον όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να την προσεγγίζουν προσφέροντας για τον Γκαρσία ποσό κοντινό σε αυτό που κατέθεσε ως πρόταση η Μονπελιέ.

Η ΑΕΚ έστειλε το μήνυμά της προς όλες τις κατευθύνσεις, το οποίο θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν ο ποδοσφαιριστής υπογράψει μαζί της την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών με πολύ υψηλότερες αποδοχές απ’ αυτές που προβλέπονται στο υπάρχον συμβόλαιο.

Με τον τρόπο αυτόν, θα έχει πιο χαρούμενο τον Γκαρσία και παράλληλα, θα μπορεί να διαπραγματεύεται με μεγαλύτερη άνεση και δίχως να πιέζεται από εκείνον για κάτι διαφορετικό στην καριέρα του, απ’ τη στιγμή που θα έχει εξασφαλίσει τις αποδοχές που θα τον διατηρούν απόλυτα ικανοποιημένο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News