ΑΕΚ: Χατζισαφί, το θαύμα του Αλμέιδα!

eurokinissi

Ο Εχσάν Χατζισαφί κέρδισε νέο συμβόλαιο στην ΑΕΚ με το… σπαθί του και τις καταπληκτικές εμφανίσεις του το τελευταίο εξάμηνο. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου.

Πολλά όμορφα πράγματα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν για την ΑΕΚ μέσα από άσχημες εμπειρίες και συγκυρίες. Πολλοί τραυματισμοί, έξι παίκτες της πέρασαν την πόρτα του χειρουργείου, περισσότεροι από 20 συνολικά υπέστησαν θλάση. Παρ’ όλα αυτά μέσα από… αγκάθι πάντα έβγαινε ένα ρόδο, όπως συνέβη με την περίπτωση του Εχσάν Χατζισαφί.

Μέχρι που διακόπηκε το πρωτάθλημα για το Μουντιάλ του Κατάρ, ο διεθνής Ιρανός αριστερός μπακ ήταν ο αναπληρωματικός του συμπατριώτη του, Μίλαντ Μοχαμαντί, στην ΑΕΚ. Φαινόταν να χάνει έδαφος, όμως μία κακή στιγμή τον έφερε μπροστά. Επιστρέφοντας κι οι δύο απ’ το Κατάρ, αποδείχτηκε ότι ο Μοχαμαντί είχε υποστεί πολύ σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος θα τον άφηνε εκτός μάχης για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Ο Χατζισαφί εμφανίστηκε στο προσκήνιο και στηρίχτηκε τόσο πολύ απ’ τον προπονητή, ώστε η ΑΕΚ να μην προχωρήσει σε απόκτηση παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνάς της τον Ιανουάριο. Ο Χατζισαφί αποδείχτηκε… βιονικός. Πέραν του ότι έδειξε να αντέχει και να είναι πολύ καλά γυμνασμένος, έπαιξε τη θέση με καταπληκτικό τρόπο τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων που συμμετείχε ήταν μόνιμα εκ των κορυφαίων, ένας παίκτης με πολύ μυαλό, άψογη προσαρμογή στις τακτικές απαιτήσεις του προπονητή και σημαντικό βαθμό συγκέντρωσης ώστε να κάνει σχεδόν μόνιμα το σωστό. Εκεί λοιπόν που υπήρχε αβεβαιότητα για το αν η ΑΕΚ θα τον κρατούσε στο δυναμικό της και μετά το καλοκαίρι, ο Χατζισαφί κέρδισε με το… σπαθί του νέο συμβόλαιο με την ομάδα για τα επόμενα 1+1 χρόνια.

Μάλιστα το πήρε απορρίπτοντας μία πολύ μεγάλη πρόταση απ’ το Κατάρ κι ενώ είχε κρούσεις επίσης απ’ τη Σαουδική Αραβία, από ομάδες οι οποίες ήταν ικανές να προσφέρουν πολλά περισσότερα χρήματα. Ομως εκείνος επέστρεψε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν η ΑΕΚ κι ο προπονητής της, υπογράφοντας με την «Ενωση» κι έχοντας την επιθυμία να παίξει και τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα για να κλείσει την καριέρα του σε αυτήν, εφόσον τότε θα το επιθυμεί.

Ενα καταπληκτικό στοιχείο για τα αποδυτήριά της, ένας παίκτης που όλοι αγαπούν πολύ και για τον οποίον όλοι ήταν χαρούμενοι που θα συνεχίσει να φορά τα κιτρινόμαυρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News