Γιώργος Χελάκης: Θα μας πει ο Γιάννης Αλαφούζος τι θα κάνει από εδώ και πέρα για τις καταγγελίες του;

Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε ο Γιάννης Αλαφούζος, με βάση τα καταγγελλόμενα, τι σκοπεύει να κάνει από δω και πέρα. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay που κυκλοφορεί Τετάρτη 17 Μαΐου.

Σε δικό του προστατευμένο περιβάλλον βγήκε ο Γιάννης Αλαφούζος κι έκανε καταγγελίες για το πρωτάθλημα. Καθαρά και ξάστερα, είπε ότι το πρωτάθλημα πήγε στην ΑΕΚ από μεθοδεύσεις και στημένες διαιτησίες. Είπε μάλιστα ότι πίσω απ’ όλα αυτά είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο,τι ήταν να πει, το είπε κι ίσως να θεωρεί ότι έβγαλε την υποχρέωση που είχε απέναντι στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί τα είπε κατόπιν εορτής κι όχι την ώρα που όλα αυτά συνέβαιναν. Τώρα, ο καθένας μπορεί να του λέει ότι τα είπε αφού η ομάδα του έχασε το πρωτάθλημα κι ότι όσο ήταν μέσα στη διεκδίκηση περίπου σιωπούσε.

Το δεύτερο είναι πως δεν κινήθηκε θεσμικά. Δεν τα είπε ούτε στη Σούπερ Λίγκα, ούτε φυσικά στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Δεν πήγε να τα πει στον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού. Κι ας μη μας πει κανείς ότι δεν έχει δυνατότητα επικοινωνίας με τα στελέχη της κυβέρνησης. Επειδή οι καταγγελίες του μπορεί να έγιναν κατόπιν εορτής, αλλά είναι σοβαρές, θα μπορούσε να τις τυλίξει σε δύο κόλλες χαρτί και να αποτελέσουν μηνυτήρια αναφορά ώστε να κινηθεί κάποιος εισαγγελέας.

Υπάρχει, βέβαια, το ενδεχόμενο να τα διαβάσει κάποιος εισαγγελέας και να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Σε κάθε περίπτωση, ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού είπε όσα λένε τον τελευταίο καιρό οι οπαδοί της ομάδας. Είναι έντιμο απ’ την πλευρά του να αναγνωρίζει ότι η ΑΕΚ είχε καλή ομάδα κι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι πολύ αργά για να προστατέψει την ομάδα του και να αλλάξει την κατάσταση.

Περίμενε να τελειώσουν όλα και μίλησε μετά, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που φώναζε απ’ την αρχή και κατακεραύνωνε τους -κατά τη γνώμη του υπαίτιους, αλλά και τους κυβερνώντες για την αδράνειά τους. Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε ο Αλαφούζος με βάση τα καταγγελλόμενα τι σκοπεύει να κάνει από δω και πέρα, διότι καλές οι εκ των υστέρων διαπιστώσεις, αλλά η νέα χρονιά είναι μπροστά.

Να περιμένει κανείς ότι θα αλλάξει γραμμή στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ είναι μάλλον αφελές. Να πιστεύει ότι η όποια κυβέρνηση θα πάρει μέτρα είναι επιπόλαιο. Να θεωρεί ότι θα επιβάλει την τάξη η ΟΥΕΦΑ είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Ο Τσέφεριν αποσύροντας τους ξένους διαιτητές είπε ήδη ένα μεγαλοπρεπές «κόψτε τον λαιμό σας». Αρα;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News