ΑΕΚ: Οι μεταγραφικοί στόχοι έχουν ήδη καθοριστεί

Η ΑΕΚ έχει ήδη μπει δυναμικά στη χάραξη της επόμενης σεζόν και γνωρίζει ποιους παίκτες θέλει και πώς θα προχωρήσει στην απόκτησή τους. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου.

Στην τελική ευθεία μιας μαγικής σεζόν για την ΑΕΚ, η οποία κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα παίζοντας ποδόσφαιρο που ζήλεψαν οι ανταγωνιστές της και προσπάθησαν να το μειώσουν με κάθε παρασκηνιακό τρόπο, υπάρχει ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας.

Ομως αυτός δεν είναι ικανός να βάλει… φρένο στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της επόμενης περιόδου, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το προχθεσινό ραντεβού του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον προπονητή της, Ματίας Αλμέιδα, ήταν μία επαφή απολογισμού για όλα όσα συνέβησαν φέτος, αλλά και για τη χάραξη των επόμενων στοχεύσεων της ΠΑΕ όσον αφορά στον εμπλουτισμό του έμψυχου δυναμικού με παίκτες ποιότητας.

Οι στόχοι έχουν καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό και κάποιοι απ’ αυτούς αφορούν και στην ελληνική αγορά. Ο προπονητής έχει ανάψει το «πράσινο φως» για συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό τούς οποίους ο ίδιος, σε συνεργασία με το αρμόδιο επιτελείο και το τμήμα σκάουτινγκ, έχει ξεχωρίσει ως τους επίδοξους και σε προτεραιότητα μεταγραφικούς στόχους.

Ηδη έχουν υπάρξει επαφές με παίκτες που αρέσουν στην ΑΕΚ, οι οποίοι δεδομένα θα τη βοηθήσουν να ανεβάσει το επίπεδό της αλλά και να ενισχύσει επίσης τις εναλλακτικές επιλογές της. Εχουν μπει σε έναν δρόμο όλα αυτά που θα ακολουθήσουν καθώς ο προπονητής και το αρμόδιο επιτελείο θα ήθελαν η ΑΕΚ να έχει προχωρήσει στο 70%-80% της ενίσχυσής της εν όψει της επόμενης σεζόν προτού ακόμα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, μέσα απ’ την επιστροφή της στην Ευρώπη.

Εξυπακούεται βέβαια ότι στην πορεία ενδέχεται να προκύψουν πωλήσεις που θα αλλάξουν τον σχεδιασμό, αν και η «Ενωση» θα έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις για όλους τους καλούς ποδοσφαιριστές της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News