Ολυμπιακός: Είπε «ναι» ο Κορδόν, ήρθε και πιάνει δουλειά!

Αντόνιο Κορδόν

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό και προσωπικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έπεισε τον σπουδαίο ποδοσφαιράνθρωπο, Αντόνιο Κορδόν, να γίνει ο νέος τεχνικός διευθυντής.

Ο Ολυμπιακός έκανε τελικά το μεγάλο κόλπο αφού ο Αντόνιο Κορδόν πείστηκε από το ερυθρόλευκο πρότζεκτ και είπε ναι στη σπουδαία πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Ισπανός ήρθε την Κυριακή (21/5) στην Ελλάδα και από Δευτέρα (22/5) πιάνει δουλειά στους Πειραιώτες ως ο νέος τους τεχνικός διευθυντής!

Αυτή ήταν η δεύτερη (και… φαρμακερή) φορά που ο Ολυμπιακός φλέρταρε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο που θεωρείται μετρ στην ανίχνευση ταλέντων (όπως π.χ. ο Σάντι Καθόρλα) αλλά και στο να δίνει δεύτερη ευκαιρία σε παίκτες πιο έμπειρους που δεν βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους. Οι ερυθρόλευκοι του είχαν κάνει πρόταση και προ 4ετίας αλλά, άγνωστο γιατί, δεν είχε επέλθει ο… γάμος.

Παρότι λοιπόν ο Κορδόν είχε σημαντικές προτάσεις στα χέρια του από ομάδες που ήλπιζαν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, προτίμησε την πρόκληση του Ολυμπιακού αφού ο ηγέτης του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, τον έπεισε ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι πιο ενδιαφέρον ακόμα και από την Άστον Βίλα (ακόμα και η Μπαρτσελόνα γράφτηκε ότι τον θέλει) που τον ήθελε όπως έγραφαν τα αγγλικά ΜΜΕ.

Με τον Κορδόν ο Ολυμπιακός μπαίνει σε άλλη… τροχιά. Προφανώς είναι ικανός να χτίσει μια ομάδα που θα επιστρέψει άμεσα στην κορυφή του πρωταθλήματος αλλά ολοφάνερα ο μεσομακροπρόθεσμος στόχος θα είναι κάτι σπουδαίο στην Ευρώπη.

Τώρα προπονητής και… ξεσκαρτάρισμα

Αφού λοιπόν έκλεισε με επιτυχία αυτό το ανοιχτό σπουδαίο κεφάλαιο, του τεχνικού διευθυντή, σειρά παίρνει το θέμα προπονητή. Ένα θέμα που πιθανότατα θα παίξει ρόλο και ο Αντόνιο Κορδόν. Δεν αποκλείεται (δίχως να είναι σίγουρο) να επιλεγεί κάποιος Ισπανός αν και για τον 59χρονο το ζήτημα είναι να επιλεγεί ο κατάλληλος και όχι (απαραίτητα) ένας συμπατριώτης του.

Και μαζί με το θέμα προπονητή θα γίνει και το αναμενόμενο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Δεν θα αλλάξει τους πάντες και τα πάντα ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν ουκ ολίγα… βαρίδια αλλά και παίκτες που έχουν κλείσει τον κύκλο τους (κάποιοι με συμβόλαιο κάποιοι που μένουν ελεύθεροι) και πρέπει να απομακρυνθούν. Μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος μόλις άρχισε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News