Σούπερ Λίγκα: Τέλος στα χαράτσια της ΕΠΟ - Όλοι στη γραμμή του Ολυμπιακού

eurokinissi

Στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας αποφασίστηκε ομόφωνα το τέλος στα χαράτσια της ΕΠΟ και συγκρότηση επιτροπής για την επαγγελματική διαιτησία. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 27 Μαΐου.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πάει μπροστά μόνο αν οι ομάδες ακολουθήσουν αυτά που σχεδιάζει και υλοποιεί ο πρόεδρος της λίγκας και πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Γι’ αυτό χθες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ομόφωνα αποφασίστηκε να μπει τέλος στα χαράτσια της ΕΠΟ ενώ ομόφωνα αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή για να προχωρήσει η επαγγελματική διαιτησία.

Ολες, λοιπόν, οι ομάδες συμφώνησαν για επαγγελματική διαιτησία στους κόλπους της Σούπερ Λίγκας κι αρχίζουν άμεσα επαφές. Αν δεν βγει άκρη με την ΕΠΟ, επειδή υπάρχει ψηφισμένος νόμος, αμέσως μετά οι ομάδες θα στραφούν στην ΟΥΕΦΑ. Ολες οι ομάδες συμφώνησαν να πέσει στο 1% απ’ το αυθαίρετο 5% (μονομερής απόφαση της ΕΠΟ), το ποσοστό που θα παίρνει η ομοσπονδία από συμβόλαια παικτών και προπονητών κι από μεταγραφές.

Και στις μεταγραφές να παίρνει το 1% μόνο στις πωλήσεις, όχι στις αγορές. Αιχμηρός ήταν ο Κώστας Καραπαπάς για την ΕΠΟ, καθώς στο συμβούλιο είπε: «Μας ενδιαφέρει απολύτως και το πόσα εκατομμύρια δίνονται απ’ τις ομάδες σε αυτούς τους αστείους της ΕΠΟ, αλλά και τι ακριβώς γίνονται. Διότι με τα λεφτά που δίνουν για τραπεζώματα στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας θα είχαν φτιάξει δέκα γήπεδα σε ΕΠΣ».

Το ΔΣ της λίγκας αποφάσισε το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 18 Αυγούστου, η διακοπή για την περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς (16η αγ.) ορίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου, η επανέναρξή του (17η αγ.) στις 3 Ιανουαρίου κι η λήξη της κανονικής περιόδου (26η αγ.) στις 3 Μαρτίου.

Οι αγώνες κατάταξης (πλέι οφ και πλέι άουτ) θα ξεκινήσουν στις 10 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 12 Μαΐου. Ομόφωνα αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης απ’ τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας. Ομόφωνα, τέλος, αποφασίστηκε η εκκίνηση διαπραγμάτευσης με την ΕΠΟ για τη μείωση του ποσοστού που της αποδίδουν οι ΠΑΕ για τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών και για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News