Άρης: Θέλει Έλληνες, αλλά το πάνω ράφι είναι απλησίαστο

Eurokinissi

Ο Άρης έχει αποφασίσει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του, ωστόσο οι επιλογές πρώτης γραμμής, κυρίως από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκτός των συνόρων, πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να υλοποιηθούν.

Ο Άρης έκλεισε τη σεζόν με τους Χριστοδουλόπουλο Σιαμπάνη (και τον πιτσιρικά Σγούρο) να αποτελούν ουσιαστικά το ελληνικό στοιχείο και ο Ρόμπερτ Παλικούτσα δεν έκρυψε πως στα πλάνα του είναι η ελληνοποίηση του ρόστερ, ώστε η ομάδα του Άρη να αποκτήσει ταυτότητα.

«Μιλάω με δύο παίκτες. Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι. Ο Άρης είναι ελληνική ομάδα, άρα χρειάζεται Έλληνες παίκτες. Θέλουμε να αναδείξουμε και παίκτες από τις ακαδημίες μας. Αλλά και παίκτες που θα έχουν ως πρώτη επιλογή την ομάδα μας», είχε τονίσει ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής στη συνέντευξη Τύπου, όπου ανέλυσε τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Το παράδειγμα με Φετφατζίδη-Σιώπη

Ωστόσο οι κινήσεις του Παλικούτσα προς αυτή την κατεύθυνση, πέφτουν πάνω σε τείχος. Ο Άρης απέκτησε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν δύο έλληνες ποδοσφαιριστές, που έκαναν τη διαφορά. Τον Γιάννη Φετφατζίδη και τον Μανώλη Σιώπη.

Και οι δύο ήταν ποδοσφαιριστές εν δυνάμει διεθνείς, που στον Άρη βρήκαν τον χώρο και την εμπιστοσύνη για να επιστρέψουν δυνατά και να πατήσουν γερά τα πόδια τους, μέχρι να φτάσουν στο επόμενο βήμα για να εκτοξεύσουν το κασέ τους.

Οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές που ο Άρης θα ήθελε να εντάξει στο δυναμικό του τη δεδομένη χρονική στιγμή, είτε δεσμεύονται με συμβόλαιο και πρέπει να δαπανηθεί πολύ σημαντικό ποσό στις ομάδες τους, είτε έχουν κασέ που ο Άρης δεν μπορεί να το πλησιάσει.

Το περσινό πάθημα με υψηλά συμβόλαια που δεν βγήκαν έγινε μάθημα και ο Άρης μελετάει λεπτομερώς κάθε βήμα του, προσπαθώντας να μείνει σταθερά στο μπάτζετ του. Έχει κάνει επαφές με έλληνες, μιλάει, ψάχνει και προσδοκά να φέρει στο Κλεάνθης Βικελίδης και παίκτες που θα δυναμώσουν το ελληνικό στοιχείο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News