Ολυμπιακός: Τα τρία «πρέπει» της εποχής Κορδόν

Αντόνιο Κορδόν

Οι τρεις άξονες που χρειάζονται μια σειρά αποφάσεων από το νέο τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού σε συνεννόηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η άφιξη του Αντόνιο Κορδόν στην Ελλάδα σημαίνει ότι οι… μηχανές του Ολυμπιακού μπαίνουν στο φουλ για να επιτευχθεί η πλήρης αναδόμηση της ομάδας. Ο Ισπανός έχει ήδη κάνει πάμπολλες επαφές (τηλεφωνικές / ιντερνετικές και προσωπικές) και έχει μελετήσει πολύ την ομάδα για να (συν)αποφασίσει με τη διοίκηση του συλλόγου και δη τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τις κινήσεις που απαιτούνται. Η to do list, δηλαδή η λίστα των άμεσων υποχρεώσεων, έχει τρία πολύ σημαντικά ζητήματα.

  1. Νέος προπονητής. Αναμφίβολα πρόκειται για κομβικό κομμάτι. Μια πετυχημένη ομάδα αρχίζει από εκείνον που κάθεται στην άκρη του πάγκου της. Μπορεί ένας καλός προπονητής να πάρει μέτριους παίκτες και να φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο και ένας μέτριος προπονητής να συνεργαστεί με σπουδαίους παίκτες αλλά το αποτέλεσμα να είναι κακό. Οι υποψηφιότητες είναι αρκετές και πλέον ο Αντόνιο Κορδόν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη καλούνται να πάρουν τη «μεγάλη» απόφαση.
  2. Δανεικοί. Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολλούς παίκτες στην ιδιοκτησία του αρκετοί εκ των οποίων είχαν παραχωρηθεί δανεικοί τη σεζόν που ολοκληρώνεται για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αυτούς τους παίκτες τους έχει μελετήσει ο Αντόνιο Κορδόν και σύντομα θα υπάρξουν αποφάσεις σχετικά με το αν και πως θα αξιοποιηθούν.
  3. Μεταγραφές. Κι αυτό είναι κομβικό κομμάτι προφανώς αλλά προηγούνται τα άλλα δύο γιατί και ο προπονητής θα συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής παικτών αλλά και είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί σε ποιά από τα περιουσιακά στοιχεία μπορεί να βασιστεί η ομάδα για το μέλλον και ποιά όχι.

Υπάρχει λοιπόν πολλή δουλειά εμπρός για τον οργανισμό του Ολυμπιακού και το πλέον καθοριστικό κομμάτι του σχεδιασμού μόλις άρχισε.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News