Νάπολι: Το κατόρθωμά της σε επίπεδο μπάτζετ ήταν σαν να παίρνει πρωτάθλημα... ο Άρης!

ΑΠΕ

Η Νάπολι έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας το πέμπτο μεγαλύτερο μπάτζετ στη Serie A

Η Νάπολι έζησε μοναδικές στιγμές φέτος καθώς έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά το 1990 και συνολικά μόλις τρίτου στην ιστορία της. Η ομάδα του νότου παραμένει στο επίκεντρο των Ιταλικών Μέσω όχι μόνο λόγω της επικείμενης αλλαγής τεχνικής ηγεσία, καθώς ο Λουτσιάνο Σπατέλι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο της.

Η Ιταλική εφημερίδα «Gazzetta» ανέδειξε μια ακόμα πλευρά του κατορθώματος της Νάπολι. Οι «Παρτενοπέι» έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου έχοντας το πέμπτο μεγαλύτερο μπάτζετ στη φετινή Serie A. Η Γιουβέντους, για παράδειγμα, έχει υπερδιπλάσιο μπάτζετ από τη Νάπολι, φιγουράροντας στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Η Γιουβέντους έχει μπάτζετ που ανέρχεται στα 156 εκατομμύρια Ευρώ. Ακολουθεί η περσινή πρωταθλήτρια και φιναλίστ του Champions League Ίντερ με 132 εκατομμύρια Ευρώ. Στην τρίτη θέση είναι η φιναλίστ του Europa League Ρόμα με 89 εκατομμύρια Ευρώ και την τρτράδα συμπληρώνει η Μίλαν με μπάτζετ στα 86 εκατομμύρια Ευρώ. Η Νάπολι είναι πέμπτη με μπάτζετ 70 εκατομμύρια Ευρώ και στην έκτη θέση είναι η Λάτσιο με μπάτζετ στα 68 εκατομμύρια Ευρώ.

Η Νάπολι πήρε πρωτάθλημα με μπάτζετ… Άρη

Αν προσπαθήσουμε να φέρουμε τα οικονομικά δεδομένα της Ιταλίας και την τελική κατάταξη των ομάδων στα Ελληνικά δεδομένα, η ομάδα της Super League με το πέμπτο μπάτζετ είναι ο Άρης. Πρώτος σε μπάτζετ είναι ο τρίτος της βαθμολογίας Ολυμπιακός. Δεύτερη σε μπάτζετ είναι η πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τρίτος σε μπάτζετ είναι ο τέταρτος ΠΑΟΚ. Ο δεύτερος φέτος Παναθηναϊκός είναι τέταρτος σε μπάτζετ και ο Άρης ήταν η ομάδα που συμβάδισε με το μπάτζε της.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News