Καρίμ Μπενζεμά: Όλοι τους και μόνος του!

Όταν η Αλ Ιτιχάντ αποφάσισε να αποκτήσει τον Καρίμ Μπενζεμά, ήξερε ότι θα έπρεπε να… ξηλωθεί για τα καλά. Ίσως να μην είχε φανταστεί κανείς όμως πόσο… Με τα περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ που θα λάβει ο Γάλλος την πρώτη διετία του συμβολαίου του, οι Σαουδάραβες θα μπορούσαν να συντηρήσουν μια ολόκληρη ομάδα του NFL!

Ο Καρίμ Μπενζεμά, αποχαιρέτησε τη Ρεάλ και συμφώνησε να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα της Αλ Ιτιχάντ, αλλά για να το κάνει αυτό θα παίρνει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του (2+1), σε τρία χρόνια, οι απολαβές του θα έχουν φτάσει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ!

Με τα χρήματα που θα πάρει ο 35χρονος Γάλλος θα μπορεί με άνεση να συντηρεί μια ομάδα του NFL, αφού το salary cap είναι 225 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον κανονισμό του αμερικανικού ποδοσφαίρου, μια ομάδα του NFL έχει δικαίωμα να ξοδεύει 225 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για μισθούς όλων των παικτών της. Όσα δηλαδή θα εισπράττει μόνο ο Καρίμ Μπενζεμά στη Σαουδική Αραβία!

Αν και οι εικασίες δίνουν και παίρνουν για το ποσό που θα λάβει τελικά ο Γάλλος, φαίνεται πως η συμφωνία είναι περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Βέβαια, αυτό το ποσό είναι ουσιαστικά “καθαρό” για τον Καρίμ Μπενζεμά, αφού η Σαουδική Αραβία είναι ένας φορολογικός παράδεισος. Παράλληλα, η συμφωνία αναφέρει ότι ο 35χρονος θα εισπράξει και 20 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να εργαστεί ως πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, το οποίο σκοπεύει να διεκδικήσει η Σαουδική Αραβία.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News