Ολυμπιακός: Η εκτίμηση του Κορδόν στον Καγιέχα και η συνεργασία τους!

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει τον Καγιέχα στην λίστα για τον προπονητή που ψάχνει ο Ολυμπιακός, τον οποίο γνωρίζει καλά και αυτό τον βάζει σε περίοπτη θέση

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον νέο προπονητή. Και αυτό σημαίνει πως εξετάζει και την τελευταία λεπτομέρεια, όπως συνηθίζει να κάνει και ο νέος αθλητικός διευθυντής, ο Αντόνιο Κορδόν.

Ο Κορδόν θέλει να ολοκληρώσει το θέμα με προσεκτικές κινήσεις. Καθώς ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το δύσκολο έργο της δημιουργίας νέας ομάδας.

Και για τον λόγο αυτό παίρνει μικρές παρατάσεις το θέμα της εύρεσης του νέου προπονητή.

Οι Μπορδαλάς, Γκαρίδο, που γνωρίζονται με τον Κορδόν, είναι στους υποψήφιους. Αλλά και ο Χαβιέ Καγιέχα. Μια ιδιαίτερη περίπτωση προπονητή.

Η συνεργασία Κορδόν, Καγέχα

Καθώς ο Κορδόν ήταν αυτός που πίστεψε στις προπονητικές του ικανότητες. Και τον πήρε στην Ακαδημία της Βιγιαρεάλ, τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η δουλειά που έκανε ήταν εξαιρετική και κάτω από την δική του δουλειά αναδείχθηκαν πολλά ταλέντα. Τα αφιερώματα, των ισπανικών ΜΜΕ, ήταν πολλά, για την εξέλιξη του.

Την εποχή εκείνη ήταν εκ των πιο εξελίξιμων προπονητών στην Ισπανία, αναφορικά με αναπτυξιακές ομάδες.

Αφού έκανε πέντε χρόνια… αγροτικό στις μικρές ομάδες, το 2017 του δόθηκε η πρώτη ομάδα. Βέβαια εκεί συνάντησε τις πρώτες δυσκολίες. Και αποχώρησε σε μερικούς μήνες.

Η επιστροφή του Καγέχα στην Βιγιαρεάλ

Ξαναγύρισε στην Βιγιαρεάλ τον Ιανουάριο του 2019 κι έμεινε έως τον Ιούλιο του 2020. Η πορεία, αυτή την φορά, ήταν καλύτερη. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2018/19, όπου ανέλαβε, κατάφερε να την οδηγήσει με ασφάλεια σε παραμονή.

Αφού όταν ανέλαβε το “κίτρινο υποβρύχιο” ήταν σε δύσκολη θέση. Ωστόσο τα άλλαξε όλα και η ομάδα έφτασε να παίζει και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Την σεζόν 2019/20, με τον Καγιέχα να κάνει προετοιμασία και μεταγραφές, η Βιγιαρεάλ τερμάτισε στην 5η θέση. Έφτασε σε σημείο να διεκδικεί εισιτήριο Champions League.

Η πορεία στην Λεβάντε

Ακολούθησε ένα μικρό διάστημα η Αλαβές, για να πάει τον περασμένο Οκτώβριο στην Λεβάντε. Η οποία δεν είχε πορεία ανόδου, όπως ήταν ο στόχος. Αλλά με τον Καγιέχα στον πάγκο, η αλλαγή ήταν εντυπωσιακή και κατάφερε να μπει στα μπαράζ της ανόδου.

Μάλιστα απέκλεισε την Αλμπαθέτε για πλάκα στα ημιτελικά (νίκη 3-1 εκτός και 3-0 εντός).

Και παίζει την Κυριακή τον πρώτο τελικό με τον Αλαβές και μετά από μια εβδομάδα την ρεβάνς.

Τι θέλει ο Ολυμπιακός

Βέβαια όλο αυτό είναι κι ένα… αγκάθι καθώς ο Καγιέχα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του από τις 17 του μήνα και μετά. Και ο Ολυμπιακός θέλει να έχει βρει το νέο προπονητή σύντομα. Καθώς είναι πολλά τα ζητήματα του ρόστερ που πρέπει να τρέξουν.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο 45χρονος προπονητής δεν είναι από αυτούς που έχουν ξεχωρίσει στην λίστα του Κορδόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News