Νιούκαστλ: Έκλεισε χορηγία... α λα Μάντσεστερ Σίτι και ποιος θα την σταματήσει;
Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρώτη διδάξασα στο να κλείνει χορηγίες από εταιρίες του… αφεντικού της και η Νιούκαστλ βαδίζει στα χνάρια της καθώς οι φωνές να «φρένο» μάλλον δεν ακούγονται
Ήταν κάτι που αναμενόταν με μαθηματική, ή μάλλον με… οικονομική ακρίβεια. Η Νιούκαστλ παρουσίασε τη συμφωνία με την εταιρία «Sela», μια εταιρία που συνδέεται με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου. Η συμφωνία αναμένεται να εξεταστεί από την Premier League, αλλά ελάχιστοι πιστεύουν πως αυτό θα βάλει φρένο στην… αυτοχρηματοδότηση της Νιούκαστλ με «πλάγιες» μεθόδους.
Η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
Σύμφωνα με τα Μέσα στην Αγγλία η Νιούκαστλ θα βάλει στα ταμεία της 25 εκατομμύρια λίρες από τη συμφωνία της με την εταιρία «Sela». Η όλη συζήτηση γίνεται διότι η «Sela» ανήκει στο κρατικό ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της χώρας, το οποίο κατέχει επίσης το 80% των μετοχών στη Νιούκαστλ. Ουσιαστικά πρόκειται για κίνηση – ντρίμπλα στο FFP, σαν αυτές που έχει κατά καιρούς κάνει η Μάντσεστερ Σίτι, που είναι άλλωστε και η πρώτη… διδάξασα.
Να θυμίσουμε πως η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετώπισε κατά καιρούς και οικονομικές κυρώσεις αλλά και απαγόρευση συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ποινές που… εξαφανίστηκαν μετά από εφέσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Ο Ελ Καμπί είναι ξανά εδώ και δεν χάνει το ντέρμπι!
- Αντριάνο Γιάγκουσιτς: Το σοκ με την πρόταση του Παναθηναϊκού - Το απίθανο παρασκήνιο της μεταγραφής
- Αρης Μεταγραφές: Συμφωνία με Κουαμέ, έρχεται στη Θεσσαλονίκη
- Καιρός: Καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Πότε θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα σε Αττική, Θεσσαλονίκη (vid)
- Αθλητικές μεταδόσεις: Που θα δείτε το Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια
