Ολυμπιακός: Σημαντικές ώρες για προπονητή! - Η «δίψα» και οι προχωρημένες κουβέντες με Μαρτίνεθ

Ντιέγκο Μαρτίνες

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο photo finish αναφορικά με το θέμα του προπονητή και στην Ισπανία μανατζερικές πηγές θεωρούν πια μεγάλο φαβορί τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Παρότι δεν επικοινωνεί ή «διαρρέει» τίποτα τελευταία, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει σταματήσει λεπτό να συνομιλεί με υποψήφιους προπονητές ώστε να διευθετήσει το 2ο σημαντικό (μετά απ’ αυτό του αθλητικού διευθυντή) θέμα του καλοκαιριού.

Η λίστα ήταν μεγάλη, τεράστια. Άλλοι προτάθηκαν από μάνατζερ. Άλλοι συστήθηκαν από φίλους. Άλλοι αυτοπροτάθηκαν. Άλλοι άρεσαν / αρέσουν στον Ολυμπιακό καιρό. Ο καθένας είχε και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά αλλά και τα θετικά και τα αρνητικά.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η απόφαση για πρόσληψη προπονητή είναι πάντα η δυσκολότερη που πρέπει να λάβει ένα κλαμπ. Γιατί τίποτα και κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί την επιτυχία, μόνο να ελπίζεις μπορείς ότι επέλεξες τον σωστό άνθρωπο. Ποιός περίμενε ότι θα μακροημέρευε ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό και θα παρουσίαζε μάλιστα και τόσο σημαντικό έργο; Μάλλον μόνο εκείνος που τον προσέλαβε

Οι δύο στο photo finish κοντά στο… ένας!

Αρκετά με τους προλόγους, πάμε στο… ζουμί. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Ισπανία ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί στο photo finish αυτής της καυτής υπόθεσης. Η… ψαλίδα υποψηφίων έκλεισε εντυπωσιακά τα τελευταία 24ωρα. Πλέον μιλάμε για δύο υποψήφιους, ενδεχομένως και την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές να έχει μείνει μόνο ένας, ο άνθρωπος που εν τέλει θα προσληφθεί.

Ο Ολυμπιακός είχε πάντα ψηλά στη λίστα του τον Πέπε Μπορδαλάς που, όπως δήλωσε, ψάχνει μια νέα πιο μεγάλη πρόκληση από την αγαπημένη του Χετάφε. Την ίδια στιγμή ο Αντόνιο Κορδόν κάνει συνομιλίες και με τον Ντιέγκο  Μαρτίνεθ που έχει κάνει υπέροχα πράγματα με τη Γρανάδα παρότι φέτος «χρεώθηκε» την κακή πορεία της Εσπανιόλ.

Μάλιστα ο 42χρονος και πολύ φιλόδοξος Ισπανός τεχνικός είναι ελεύθερος και οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι αισθάνεται πολύ έτοιμος και διψασμένος για μια πρόκληση σαν και του Ολυμπιακού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν αρκετές επαφές του τις προηγούμενες ημέρες με τον Αντόνιο Κορδόν και ουσιαστικά υπήρξε ταύτιση απόψεων σε βαθμό που αρκετοί να μιλούν κάτι σαν προφορικό deal.

Δείχνει πολύ… ζεστός

Όπως προαναφέραμε, ο Μαρτίνεθ δείχνει πολύ… ζεστός με την προοπτική του Ολυμπιακού και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό. Του αρέσει που έχει πεδίο να κάνει δουλειά, δηλαδή μια ομάδα που θέλει να χτιστεί ξανά σε στέρεες αγωνιστικές βάσεις. Μια ομάδα που είναι και… εθισμένη στους τίτλους αλλά ποθεί και να κάνει διακρίσεις στην Ευρώπη. Το πακέτο είναι ελκυστικό από κάθε πλευρά και η παρουσία του επίσης Ισπανού, Αντόνιο Κορδόν, το κάνει πιο ελκυστικό για όλους.

Κι επειδή σ’ αυτές τις υποθέσεις, ποτέ μη λες ποτέ, δεν θα εξέπληττε κανέναν να μπει… σφήνα άλλος υποψήφιος που μέχρι τώρα δεν υπήρχε (φανερά τουλάχιστον) στον… ορίζοντα ή ήταν αουτσάιντερ. Μπορεί βεβαίως οι ισπανικές πληροφορίες να είναι σωστές και ο Ντιέγκο Μαρτίνες να έχει πλησιάσει πιο πολύ από κάθε άλλον. Όσο πιο πολύ γίνεται…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News