ΠΑΟΚ Κάλεντ Νάραϊ: Η απραξία ενός μήνα, ο εξονυχιστικός έλεγχος και η λαχτάρα για ποδόσφαιρο

EUROKINISSI

Ο Κάλεντ Νάραϊ μετρούσε αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας μετά την περιπέτεια του Απριλίου, και ακολουθεί όλα τα βήματα μέχρι την πλήρη επανένταξή του.

Όπως όλοι οι… εργαζόμενοι, έτσι και οι ποδοσφαιριστές, δεν πετάνε την σκούφια τους όταν τελειώνει η καλοκαιρινή άδεια και καλούνται να επιστρέψουν στη δουλειά. Πάντα υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο Κάλεντ Νάραϊ μετρούσε αντίστροφα για να επιστρέψει στις προπονήσεις καθώς αυτές θα ήταν οι πρώτες μετά από δυο μήνες, στις οποίες θα ακολουθούσε το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας.

Το ανακοινωθέν για τον Κάλεντ Νάραϊ

Το ιατρικό ανακοινωθέν της 19ης Απριλίου είχε χτυπήσει καμπανάκια για τον Νάραϊ: «Ο Γερμανός λόγω ενοχλήσεων στο αναπνευστικό εισήχθη στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε μία σειρά εξετάσεων, οι οποίες αποτύπωσαν ευρήματα που συχνά εμφανίζουν άνθρωποι που πέρασαν με ή χωρίς συμπτώματα Covid-19 (μικροθρομβώσεις σε αγγεία του πνεύμονα). Βάσει του ανάλογου πρωτοκόλλου, ο ασθενής θα απέχει από τις αθλητικές δραστηριότητες για τουλάχιστον δυο εβδομάδες και θα λάβει φαρμακευτική αγωγή μέχρι η επανεξέταση να δείξει διάλυση των θρόμβων. Η κατάστασή του δεν εμπνέει περαιτέρω ανησυχία και ο Κάλεντ θα επιστρέψει σπίτι του μετά το πέρας και των υπόλοιπων προληπτικών εξετάσεων.

Ο πιο δύσκολος μήνας του Νάραϊ

Μετά τις πρώτες ημέρες και την παρακολούθησή του από τους ιατρούς, αποφασίστηκε η απαγόρευση άσκησης για τον Νάραϊ για τέσσερις εβδομάδες. Ο Νάραϊ επέστρεψε στις προπονήσεις, με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζει βίντεο με το ασκησιολόγιο που ακολουθούσε. Ακόμα και η όλη διαδικασία που είχε να κάνει με την καταγραφή των ασκήσεων του Νάραϊ ήταν για εκείνον ένα μήνυμα στήριξης από τον Δικέφαλο που ήθελε να του δείξει πως είναι στο πλευρό του,, στη διαδρομή μέχρι την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Το βραβείο των συμπαικτών του

Ο Νάραϊ αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της σεζόν 2022-23 στην ψηφοφορία των συμπαικτών του, σε μια ακόμα κίνηση στήριξης προς τον Γερμανό. Ήταν μια ψήφος αναγνώρισης και εμπιστοσύνης αλλά και ένα έξτρα κίνητρο ενόψει της νέας σεζόν. Η ανάρτηση του Νάραϊ μετά την πρώτη προπόνηση για τη σεζόν 2023-24 δείχνει και το πόσο περίμενε ο ίδιος την επιστροφή σε αυτές.


Επόμενο βήμα; Η παρουσία του στα φιλικά του Ιουλίου. Αυτή θα σημάνει και την υπερπήδηση κάθε εμποδίου που εμφανίστηκε στο δρόμο του Νάραϊ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News