Ολυμπιακός: Το μήνυμα που έστειλε η επιλογή των τριών για τις φανέλες

Φορτούνης Μπα Ντοή
eurokinissi

Οι Κώστας Φορτούνης, Ουσεϊνού Μπα και Ανδρέας Ντόη δεν επελέγησαν τυχαία να εκπροσωπήσουν τον Ολυμπιακό στην παρουσίαση των νέων εμφανίσεων.

Όλοι τους είδαν, πόσοι ωστόσο παρατήρησαν; Για την παρουσία των Κώστα Φορτούνη, Ουσεϊνού Μπα και Ανδρέα Ντόη στην εκδήλωση / παρουσίαση του Ολυμπιακού των νέων εμφανίσεων για τη σεζόν 2023/24 ο λόγος. Πιστεύει κανείς ότι η επιλογή έγινε στην τύχη; Προφανώς και όχι.

Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη σ’ αυτό το επίπεδο. Η επιλογή της τριάδας των παικτών έγινε για συγκεκριμένους λόγους και «πέρασαν» μηνύματα. «Είναι μια νέα αρχή, μια νέα σεζόν, μια νέα φανέλα. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε», είπε ο Κώστας Φορτούνης. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μιλάει και για τον εαυτό του.

Το μήνυμα για την ομάδα που ήταν και προσωπικό για Φορτούνη

Γιατί αυτή η σεζόν ελπίζει να αποτελέσει για τον ίδιο μια νέα αρχή μετά από πολλές περιπέτειες τα τελευταία χρόνια. Περιπέτειες με σοβαρούς τραυματισμούς και όχι μόνο. Ο Έλληνας παίκτης ελπίζει να κάνει μια νέα αρχή, να μπει στον τελευταίο σημαντικό κύκλο της ποδοσφαιρικής του ζωής και ελπίζοντας πως αυτός θα είναι επιτυχημένος.

Μήνυμα μπορεί να πει κανείς αποτελεί και η επιλογή των άλλων δύο παικτών. Δύο παικτών που αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας. Μετά την αποχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και με τον Παπέ Σισέ μετέωρο, o Ουσεϊνού Μπα με τον παίκτη-αποκάλυψη της περυσινής σεζόν που προβιβάστηκε ξαφνικά στην πρώτη ομάδα, τον Ανδρέα Ντόη, δείχνουν να είναι αυτή τη στιγμή το βασικο δίδυμο στόπερ.

Αν… αύριο άρχιζε αγώνες ο Ολυμπιακός, οι δυο πιθανότατα θα άρχιζαν στο βασικό σχήμα στο κέντρο της άμυνας. Και καταλαβαίνουν όλοι γιατί. Ο Ντόη πρέπει να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του ενηλικίωση. Ο Μπα όταν είναι συγκεντρωμένος είναι ένας πολύ καλός κεντρικός αμυντικός. Τα προβλήματα εμφανίζονται όταν χάνει τη συγκέντρωσή του ή παίζει με περισσότερη άνεση και σιγουριά απ’ όση χρειάζεται.

Θα έρθουν νέοι αλλά πρέπει και αυτοί να αποκτήσουν χημεία

Βεβαίως επειδή υπάρχει πάνω από ένας μήνας έως την έναρξη των επισήμων αγώνων για τον Ολυμπιακό, δε σημαίνει απαραίτητα ότι οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν με βασικούς στόπερ τους Μπα και Ντόη στα προκριματικά του Europa League. Πιθανώς μέχρι τότε να έχει αποκτηθεί τουλάχιστον ένας νέος στόπερ, ίσως και δύο. Άρα θα έχει χρόνο για να μάθει την ομάδα.

Ωστόσο μιλάμε για τα δεδομένα της στιγμής κι αυτά λένε ότι ο Μπα με τον Ντόη έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για δίδυμο στόπερ. Κι επειδή πέρυσι λόγω Σωκράτη δεν έπαιξαν πολύ μαζί, η λογική λέει πως στην προετοιμασία στην Αυστρία και τα φιλικά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα επιχειρήσει να τους «δέσει» και να αποκτήσουν χημεία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News