Ολυμπιακός PreSeason: Όχι άλλες «πληγές» από στημένα

Ολυμπιακός προετοιμασία
eurokinisi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει από την Αυστρία για μια επιμονή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στις προπονήσεις του Ολυμπιακού.

Αυστρία, αποστολή: Σπύρος Γρομητσάρης

Περίπου τα μισά γκολ, ίσως κάτι λιγότερο, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο επιτυγχάνονται με στημένες μπάλες. Τα φάουλ και τα κόρνερ αποτελούν αληθινό υπερ-όπλο επιθετικά για μια ομάδα και, ταυτόχρονα, μεγάλη «πληγή» αμυντικά αφού τα εκμεταλλεύονται και οι αντίπαλοι.

Ο Ολυμπιακός π.χ. πέρυσι υπέφερε αρκετά στις στημένες μπάλες. Δέχθηκε πολλά «φθηνά» γκολ τα οποία τον πλήγωσαν πολύ και τον οδήγησαν στο να μείνει πίσω στη βαθμολογία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Και όταν επέστρεψε στη βαθμολογία, αμυντικά λάθη σε στημένες μπάλες του στέρησαν την ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή, πέρα βέβαια απ’ όλα τα υπόλοιπα που συνέβησαν, τα παραποδοσφαιρικά.

Επειδή ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει μελετήσει πολύ τον περυσινό Ολυμπιακό, έχει διαπιστώσει ότι η ομάδα έκανε σοβαρά λάθη αμυνόμενη σε στημένες μπάλες και παράλληλα δεν εκμεταλλεύτηκε όσο έπρεπε τις δικές της.

Ο ρόλος του ύψους

Γι’ αυτό και αυτές τις πρώτες μέρες επί αυστριακού εδάφους και το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ο Ισπανός τεχνικός δουλεύει πολύ σ’ αυτό το κομμάτι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Ο 42χρονος κόουτς θέλει καλύτερες αμυντικές αντιδράσεις στις στημένες μπάλες και παράλληλα πιο αποτελεσματικές επιθετικές.

Ξεκάθαρα τα πράγματα θα βελτιωθούν με τις νέες μεταγραφικές προσθήκες αφού παίζει ρόλο και το ύψος. Η επιλογή του Ιμπόρα γίνεται και γι’ αυτό το σκέλος, το ύψος της ομάδας αφού ο Ολυμπιακός, το τωρινό του ρόστερ, είναι κοντή ομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News