Ντέλε Άλι: Συγκλόνισε και συγκίνησε με τις αποκαλύψεις για τον εθισμό του στα υπνωτικά χάπια

Σε συνέντευξη που έδωσε σε εκπομπή του βετεράνου άσου, Γκάρι Νέβιλ, ο Ντέλε Άλι αποκάλυψε τους λόγους που η καριέρα του πήρε αρνητική τροπή.

Ο Ντέλε Άλι είχε μια ξαφνική πτώση στην καριέρα του έχοντας προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Ήταν ένα μεγάλο ταλέντο που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Τότεναμ. Αλλά ξαφνικά η καριέρα του Ντέλε Άλι πήρε την κάτω βόλτα.

Ο Άγγλος παραχώρησε συνέντευξη στο πόντκαστ του Γκάρι Νέβιλ, «The Overlap» και έκανε διάφορες αποκαλύψεις. Σκέφτηκε να αποσυρθεί μόλις στα 24 του χρόνια. Αποκάλυψε ότι πήγε σε μονάδα αποτοξίνωσης λόγω του εθισμού του σε υπνωτικά χάπια ενώ μίλησε και για την διακίνηση ναρκωτικών που έκανε στα 8 του.

Για την απόφαση του να μπει σε μονάδα αποτοξίνωσης ανέφερε συγκινημένος: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να πω στον κόσμο τι έχει συμβεί. Είναι δύσκολο να μιλήσω γι’ αυτό γιατί είναι κάτι που έκρυβα για πολύ καιρό.

Φοβάμαι να μιλήσω γι’ αυτό. Όταν επέστρεψα από την Τουρκία και ανακάλυψα ότι χρειαζόμουν μια εγχείρηση, ήμουν σε άσχημη ψυχική κατάσταση και αποφάσισα να πάω σε μια σύγχρονη μονάδα αποτοξίνωσης για την ψυχική υγεία.

Ασχολούνται με τον εθισμό και το τραύμα. Ένιωσα ότι ήρθε η ώρα για μένα. Δεν μπορεί να σου λένε να πας εκεί – πρέπει να ξέρεις και να πάρεις την απόφαση μόνος σου, αλλιώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Είχα παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο και σε πράγματα που μου έκαναν κακό.

Η Έβερτον ήταν καταπληκτική και με υποστήριξε, θα της είμαι ευγνώμων για πάντα. Δεν μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο σε μια περίοδο που έπαιρνα τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου, να κάνω κάτι που φοβόμουν να πράξω. Είμαι χαρούμενος που το έκανα».

 

Για τη σκέψη του να αποσυρθεί στα 24 του είπε τα εξής: «Ένα πρωί ξύπνησα και έπρεπε να πάω για προπόνηση. Θυμάμαι ότι κοιτούσα τον καθρέφτη και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να αποσυρθώ τώρα. Στα 24 μου. Κάνοντας αυτό που αγαπώ.

Για μένα αυτό ήταν σπαρακτικό. Πάντα ήμουν εγώ εναντίον του εαυτού μου σε όλα. Κέρδιζα τον αγώνα, έδειχνα ότι ήμουν ευτυχισμένος. Αλλά μέσα μου, έχανα τη μάχη».

Για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, την αλκοολική μητέρα του και τη διακίνηση ναρκωτικών που έκανεεβε στα οκτώ του είπε: «Η παιδική μου ηλικία είναι κάτι για το οποίο δεν έχω μιλήσει τόσο πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Θέλω να πω, νομίζω ότι υπήρχαν μερικά περιστατικά που θα μπορούσαν να σου δώσουν μια σύντομη εικόνα.

Έτσι, στα έξι μου, παρενοχλήθηκα από έναν φίλο της μητέρας μου, ο οποίος ήταν συχνά στο σπίτι. Η μητέρα μου ήταν αλκοολική και αυτό συνέβη στα έξι μου χρόνια. Με έστειλαν στην Αφρική για να μάθω πειθαρχία και μετά με έστειλαν πίσω. Στα επτά μου άρχισα να καπνίζω και στα οκτώ μου άρχισα να διακινώ ναρκωτικά.

Ένας μεγαλύτερος μου είπε ότι δεν θα σταματούσαν ένα παιδί με ποδήλατο, οπότε έκανα βόλτες με την ποδοσφαιρική μου μπάλα και μετά από κάτω έπαιρνα τα ναρκωτικά, αυτό ήταν οκτώ. Έντεκα, με κρέμασε από μια γέφυρα ένας τύπος από το διπλανό σπίτι, ένας άντρας.

Δώδεκα, υιοθετήθηκα από μια καταπληκτική οικογένεια όπως είπα, δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερους ανθρώπους για να κάνουν αυτό που έκαναν για μένα. Αν ο Θεός δημιούργησε ανθρώπους, αυτοί ήταν»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News