Ολυμπιακός PreSeason: Από... τελευταίο βαγόνι ο Καρβάλιο ταξιδεύει πια... first class

Ζοάο Καρβάλιο
eurokinisi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει από την Αυστρία για το πως κατάφερε να αλλάξει ο Ζοάο Καρβάλιο το στάτους και την τύχη του σε λίγες μέρες στην preseason του Ολυμπιακού.

Αν πρέπει να διαλέξουμε μόνο έναν κερδισμένο από την preseason του Ολυμπιακού στην Αυστρία που ολοκληρώνεται την Τετάρτη με το φιλικό κόντρα στη Σαμπάχ (19/7) αυτός, αναμφίβολα, είναι ο Ζοάο Καρβάλιο.

Όταν η αποστολή ανέβαινε στην Αυστρία ο Πορτογάλος θεωρούνταν ως ταξιδιώτης στο τελευταίο… βαγόνι. Ένας παίκτης δηλαδή που πήγαινε στην προετοιμασία για να μείνει ενεργός και ύστερα να βρεθεί μια ομάδα να τον αποκτήσει. Τώρα τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά.

Ο Πορτογάλος δείχνει να κερδίζει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ με την έως τώρα παρουσία του κι αυτό είναι κάτι που σας το είχαμε επισημάνει από το πρώτο φιλικό με τη Σλοβάτσκο, ήταν η ευχάριστη έκπληξη. Πια ο Καρβάλιο από το τελευταίο βαγόνι μοιάζει να είναι… first class στο τρένο του Ολυμπιακού.

«Συμπεράσματα θα βγάζουμε στις προπονήσεις καθημερινά»

Όχι, η δουλειά για ‘κείνον δεν τελείωσε. Όπως δεν τελείωσε για κανέναν. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ απαιτεί καθημερινά απαντήσεις από τους παίκτες του. «Στις προπονήσεις κάθε μέρα θα βγάζουμε συμπεράσματα και θα αποφασίζουμε για τους αγώνες, ποιός παίζει και ποιός όχι», λέει και ξαναλέει ο 42χρονος Ισπανός τεχνικός.

Και ο Καρβάλιο λοιπόν και όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να προσπαθούν διαρκώς. Να δουλεύουν όλο και περισσότερο ώστε να τραβούν την προσοχή του προπονητή τους και να τον κάνουν να τους επιλέγει για τα αρχικά του πλάνα.

Πάντως το πρώτο σημαντικό credit το έχει πάρει ο Ζοάο ο οποίος έχει εξαιρετική παρουσία ως τώρα και στην προετοιμασία και φυσικά στους αγώνες που έπαιξε σε θέση 8αριού μάλιστα η οποία δεν είναι και η «καλή» του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News