Ζοσέ Μπότο: Ένα λογικό διαζύγιο με τον πιο... παράλογο τρόπο

Ο Ζοσέ Μπότο θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, σε μια κίνηση που μοιάζει να είναι λογική βάσει συγκεκριμένων δεδομένων αλλά έρχεται με τον πιο παράλογο τρόπο.

Οι δρόμοι Ζοσέ Μπότο και ΠΑΟΚ χωρίζουν μετά από από 1,5 χρόνο, με ένα ακόμα τεχνικό διευθυντή να αποχωρεί από ένα πόστο που έχει αποδειχθεί πιο… «ηλεκτρική καρέκλα» από αυτή του προπονητή.

Ο Πορτογάλος έβαλε την πρώτη του μεταγραφική «πινελιά» τον Ιανουάριο του 2022, καθόρισε τη μεταγραφική πολιτική του καλοκαιριού του 2022, έμεινε «σιωπηλός» τον Ιανουάριο του 2023 και το καλοκαίρι του 2023 ήταν…. άκρως τρελό κι’ ασπρόμαυρο.

Από την πρώτη μεταγραφική σύσκεψη που έγινε λίγες ημέρες μετά τον χαμένο τελικό του περασμένου Μαΐου, μέχρι και τώρα, ο Ζοσέ Μπότο έχει χειριστεί μια σειρά μεταγραφικών υποθέσεων. Και η μοναδική που φέρει τη σφραγίδα του (κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή που βρέθηκε με μεταγραφή στον Δικέφαλο) είναι αυτή του Γουίλιαμ Τροστ Έκονγκ.

Η ουσία είναι οτι ο ΠΑΟΚ φτάνει σε «διαζύγιο» με τον τεχνικό του διευθυντή εν μέσω μεταγραφικής περιόδου. Μιας μεταγραφικής περιόδου στην οποία ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη μέρα το τι παίκτες ψάχνει ο ΠΑΟΚ, αλλά μόνο αυτό. Οι παλινωδίες αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα και τις τελικές αποφάσεις καταγράφηκαν και μέσα από δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου που είχε αναφέρει πως κάποιες μεταγραφές δεν προχώρησαν διότι «κόπηκαν» από ανθρώπους της ομάδας.

Το τελευταίο διάστημα, αυτό που «χρεώθηκε» ο Ζοσέ Μπότο  ήταν, μεταξύ άλλων, οι τάσεις φυγής των Ντόμινικ Κοτάρσκι και Κάλεντ Νάραϊ. Και το «χρεώθηκε» διότι αμφότεροι είναι ποδοσφαιριστές που έφερε ο Μπότο και μάλιστα είχε επιλέξει και «ψήσει» σχεδόν από τον Μάιο του 2022. Το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τους ίδιους και το μανατζερικό τους περιβάλλον, σε μια χρονική στην οποία ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να κλείσει κάποια μεταγραφή από τις «καίριες» που ήθελε να κάνει, αποτέλεσε θέμα εσωτερικής συζήτησης σε συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη.

Το διαζύγιο ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ζοσέ Μπότο είναι πολύ λογικό με βάση τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν. Το παράλογο είναι τόσο ο τρόπος με τον οποίο έρχεται όσο και το τάιμιγκ.

Όσο για την επόμενη μέρα για τον ΠΑΟΚ; Θα πορευτεί χωρίς τεχνικό διευθυντή. «Θα μου πείτε, τι πιο σύνηθες να συμβεί…»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News