ΕΠΟ: Στο στόχαστρο της FIFA για το κύκλωμα παράνομων στοιχημάτων

Η FIFA βάζει στο μικροσκόπιο την ΕΠΟ για το σκάνδαλο παράνομων στοιχημάτων, λόγω της κωλυσιεργίας σχετικά με την υπόθεση διαλεύκανσης.

Στο στόχαστρο της FIFΑ «μπήκε» η ΕΠΟ, με αφορμή  το σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού, το οποίο πλήττει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού στα  «δίχτυα» του κυκλώματος είχαν εμπλακεί συνολικά 18 ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την  «Δίκη», στην πρόσφατη σύσκεψη του νομικού επιτελείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου συζητήθηκε η εν λόγω υπόθεση που αφορά αλλοίωση αγωνιστικών αποτελεσμάτων, όπως και οι ευθύνες που φέρει η ΕΠΟ στη διαχείριση και αντιμετώπιση πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Στη συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δεν προέβη στην εκκίνηση των προβλεπόμενων διαδικασιών πειθαρχικού ελέγχου για το σκάνδαλο και τις 18 ΠΑΕ που έχουν εμπλακεί σε αυτό. Έτσι, είναι αυξημένη η πιθανότητα εντός του τριμήνου να κατατεθεί σχετική αναφορά, ώστε η FIFA να αναλάβει η ίδια να κινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες, παραγκωνίζοντας ουσιαστικά την ΕΠΟ, σε μια κίνηση που σπάνια γίνεται στις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Αν υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, ως τιμωρία για την αδυναμία ή κωλυσιεργία της στο να αναλάβει και να χειριστεί την υπόθεση, η ΕΠΟ μπορεί να χάσει ένα μέρος της ετήσιας επιχορήγησης. Το σενάριο αυτό έχει ήδη τεθεί επί του τάπητος, με το ποσό που θα παρακρατήσει η FIFA να είναι αρκετά σημαντικό, ενώ θα συνεχίσει να το παρακρατεί μέχρι να διευθετηθεί πλήρως το σκάνδαλο στημένων αγώνων για στοιχηματικούς σκοπούς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News