Ρίτσαρντς Ολυμπιακός: Τι είδε η Μπάγερν πριν τον μοσχοπουλήσει στη Νότιγχαμ

Τα στοιχεία εκείνα του Ομάρ Ρίτσαρντς που έκαναν την Μπάγερν να του προσφέρει μια πολυετή συμφωνία και ο λόγος που έφυγε μ’ ένα τεράστιο ποσό για τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται ως ο επόμενος επαγγελματικός σταθμός του Ομάρ Ρίτσαρντς με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ.

Το όνομα του 25χρονου αριστεροπόδαρου Άγγλου της Φόρεστ οικείο δεν είναι στους περισσότερους. Μόνο που όταν ολάκερη Μπάγερν έχει μπει στη διαδικασία να προσφέρει σ’ έναν ποδοσφαιριστή συμβόλαιο πολυετούς διάρκειας και να τον κοστολογεί ένα χρόνο αργότερα 8.5 εκατομμύρια ευρώ, εύλογα γίνεται κατανοητό πως δεν πρόκειται για μια απλή περίπτωση.

Τι έλεγαν στην Μπάγερν για τον Ρίτσαρντς

Προ διετίας ο Ρίτσαρντς, με τις ρίζες από την Τζαμάικα, ήταν ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια προοπτική, την οποία ο γερμανικός κολοσσός επεδίωξε να καρπωθεί. Αν και ήταν παίκτης επιπέδου Championship (Ρέντινγκ), αυτό δεν ήταν ένας παράγοντας που επηρέασε την κρίση των επιτελών των Βαυαρών και δη του Χασάν Σαλιχάμιντζιτς.

Την ημέρα της ανακοίνωσης ο Βόσνιος τεχνικός διευθυντής υποστήριζε πως «ο Ομάρ είναι ένας τεχνικά προικισμένος παίκτης στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Βρίσκει τις κατάλληλες λύσεις όταν ανεβαίνει, είναι σε τρομερή ετοιμότητα και τον εμπιστευόμαστε για έναν σημαντικό ρόλο στην ομάδα μας».

Ο ίδιος ήταν φυσικά κατενθουσιασμένος με την τροπή των πραγμάτων.


Οι Γερμανοί ήθελαν τον Ρίτσαρντς προκειμένου να βάλουν πίεση στον Αλφόνσο Ντέιβις. Ν’ ανέβει ο ανταγωνισμός στη θέση και να βελτιωθούν αμφότεροι μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες. Έψαχναν, ίσως, τον δικό τους… Μπέλινγκχαμ!

Τα προσόντα του Ρίτσαρντς

Το γιατί πόνταραν σ’ έναν άσημο σχετικά 23χρονο Άγγλο από τη δεύτερη κατηγορία είχε εξήγηση.

Ο Ρίτσαρντς, διεθνής μία φορά με την U21 της Αγγλίας, διέθετε κάποια χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίζει στη θέση του.

Κουβαλούσε την μπάλα, ήταν εξαιρετικός χειριστής με μεγάλο διασκελισμό και ντριμπλέρ σε μικρούς χώρους, ήταν δυνατός στις μονομαχίες σώμα με σώμα και δεν έχανε εύκολα την κατοχή.

Παράλληλα, ήταν αξιόπιστος αμυντικά, οδηγώντας την κούρσα με τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν στην κατηγορία, και πάντα είχε τον τρόπο να προσαρμόζεται στον αντίπαλο που είχε ν’ αντιμετωπίσει κάθε νέα φορά χωρίς να εκτίθεται. Σ’ ένα μάλιστα σκληρό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Του έλειπε μεν η δημιουργία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αλλά περιθώρια υπήρχαν πολλά για να εξελιχθεί σε αυτό το κομμάτι.

«Αλμυρή» η τιμή πώλησής του στη Νότιγχαμ

Οι 17 συμμετοχές που πήρε κατά την πρώτη και μοναδική σεζόν του στο Μόναχο, με μέσο όρο συμμετοχής 34 λεπτά, ήταν μια σχετικά καλή βάση ως αφετηρία πορείας σε μια τέτοια ομάδα. Ο ίδιος ωστόσο επέλεξε να επιστρέψει στην Αγγλία, πιστεύοντας ότι στη νεοφώτιστη Νότιγχαμ Φόρεστ θα βρει ευνοϊκότερες συνθήκες για ν’ ανθίσει αγωνιστικά.

Το ζήτησε επισήμως και δεν του χάλασαν το χατίρι.

Βέβαια επειδή στην Μπάγερν τον πίστευαν ακόμα πολύ, δεν συναίνεσαν άνευ αντιτίμου. Για έναν ποδοσφαιριστή που τον απέκτησαν δωρεάν, έβγαλαν κι 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο τον κοστολόγησαν και τόσα πήραν στο φινάλε της διαπραγμάτευσης. Καθόλου άσχημα, θα έλεγε κανείς.

Το ότι ο Ρίτσαρντς εξαιτίας ατυχιών και τραυματισμών δεν κατάφερε να ενταχθεί καλά – καλά στη Φόρεστ δεν αναιρεί σε καμιά περίπτωση το πλούσιο παρελθόν και τα προσόντα που κουβαλά μαζί του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News