ΑΕΚ: Σε επαφές με τον Φαλκέ, κοιτάει και κάτι ακόμα

Η ΑΕΚ ψάχνει τη φόρμουλα για τον παίκτη της Τορίνο – Ποιες είναι οι σκέψεις για τις επόμενες κινήσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου – αν και φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό η ΑΕΚ να ψαχτεί και στην αγορά των ελεύθερων – και κορυφώνονται οι επαφές για να κλείσουν τα κενά της ομάδας. Είναι δεδομένο πως η Ενωση βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Τορίνο για την απόκτηση του Ιάγκο Φαλκέ, αλλά υπάρχει και ακόμα μία επιλογή μεσοεπιθετικού που κεντρίζει το ενδιαφέρον. 

Οι Ιταλοί ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες που σας μεταφέραμε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την αναθέρμανση του φλερτ της ΑΕΚ με τον 31χρονο Ισπανό. Αν και το θέμα διαψεύστηκε επισήμως, η αλήθεια είναι πως στην ΑΕΚ περίμεναν να ωριμάσουν οι συνθήκες και η απόκτηση του Φαλκέ να γίνει εφικτή για τα δεδομένα τους. Τώρα, λίγο πριν το φινάλε των μεταγραφών, φαίνεται πως αυτό είναι πλέον εφικτό. 

Επί της ουσίας, η ΑΕΚ ψάχνει τρόπο με την Τορίνο για να καλύψει το συμβόλαιο του Ισπανού για την επόμενη σεζόν, τελευταία του συμβολαίου του με την ιταλική ομάδα. Ο Φαλκέ έχει να λαμβάνει βάσει της συμφωνίας του ποσό 1,8 εκατ. ευρώ για την επόμενη περίοδο και η Τορίνο θέλει να απαλλαχθεί από αυτό. Η πρόταση της ΑΕΚ στον παίκτη είναι για πολύ μικρότερες αποδοχές, οπότε θα πρέπει να συνεισφέρει και η «Γκρανάτα» για να καλυφθεί το κενό. 

Οι επαφές εντάθηκαν τις τελευταίες ώρες και δεν φαίνεται πως είναι μακριά η επίτευξη συμφωνίας. Αν και στην ΑΕΚ κινούνται παράλληλα και σε άλλη μία – τουλάχιστον – επιλογή μεσοεπιθετικού. Στην ΑΕΚ φαίνεται να υπάρχουν δύο προσεγγίσεις για την επόμενη κίνηση. Εάν δηλαδή θα πρέπει να αφορά παίκτη όπως ο Φαλκέ, που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ ή για κάποιον καθαρό ακραίο, που θα δίνει αντίβαρο στην παρουσία του Λιβάι στη δεξιά πλευρά.

Ισως στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου να πρυτανεύσει η λογική που φανερώνει τα κενά στο ρόστερ της ΑΕΚ και να υπάρξει ακόμα μια προσθήκη, που θα αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ερωτηματικό εδώ αφορά αν θα πρόκειται τελικά για επιτελικό μέσο, κάποιον δηλαδή που θα παίζει στην τριάδα των δημιουργών ή θα επιλεχθεί κάποιος κεντρικός χαφ με δημιουργικές ικανότητες. Ο Εντσάμ πάντως, ψάχνεται ακόμα για ομάδα, έχοντας πενιχρές προτάσεις και με τις οικονομικές αξιώσεις του να μειώνονται. 

Οσον αφορά το αριστερό μπακ, με τα δεδομένα της ημέρας φαντάζει κατά τα φαινόμενα απίθανη μια τέτοια προσθήκη. Ωστόσο, έπειτα και από τη διαχείριση του Χατζισαφί που τέθηκε νοκ άουτ με θλάση πριν καλά καλά τεθεί στη διάθεση του Μιλόγεβιτς, κρατούν αυτήν την υπόθεση ανοιχτή. Πολλά βέβαια φαίνεται πως θα κριθούν εν τέλει, από τις ευκαιρίες που θα δώσει η αγορά, είτε στο κλείσιμο της κανονικής μεταγραφικής περιόδου, είτε στο έξτρα διάστημα αποκλειστικά για τους ελεύθερους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News