Γιάννης Βρούτσης: Άγνωστο πότε θα ανοίξει το ΟΑΚΑ – Εντός του 2024 το ποδηλατοδρόμιο

Την αναστολή του ΟΑΚΑ για όλο το 2024 επιβεβαίωσε ο Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του.

Εντός του 2024 αναμένεται να ανοίξει το Ποδηλατοδρόμιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώσει ημερομηνία λειτουργίας του Ολυμπιακού Σταδίου καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της δεύτερης μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στα στέγαστρα Καλατράβα.

Υπογράμμισε επίσης πως «έγιναν συνεννοήσεις, διευθετήσεις» με τους αθλητικούς συλλόγους, που φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ. «Θα είμαι δίπλα τους», ανέφερε και πρόσθεσε πως κατά 95% έχουν επιλυθεί τα σχετικά ζητήματα για τους αθλητικούς συλλόγους.

«Δεν χάνουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο» ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (02/10), επισημαίνοντας πως στόχος είναι το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο να λειτουργήσει εντός του 2024.

Ο κ. Βρούτσης αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα με το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ που οδήγησε στην απόφαση για το προσωρινό του κλείσιμο της Ολυμπιακής Εγκατάστασης, αλλά και για την επόμενη μέρα είπε ότι «3,5 εκατ. πάνε στο ΟΑΚΑ και τον προϋπολογισμό του».

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο κ. Βρούτσης μίλησε για την διαδικασία αναβάθμισης που θα μπει το Ολυμπιακό Στάδιο, μετά και το θέμα των ημερών με τα στέγαστρα Καλατράβα:
«Διαχρονικά ακούμε εξαγγελίες, αλλά αυτή τη φορά είναι πραγματικές, ουσιαστικές και είναι συγκεκριμένες. 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ, κάτι το οποίο είχε εξαγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά δεν ήταν “κενό γράμμα” η εξαγγελία. Είναι χρήματα και διαγωνισμοί που αυτή τη στιγμή “τρέχουν”. Η εν3εργιακή αναβάθμιση, η αναβάθμιση όλου του χώρου του ΟΑΚΑ.

Δυστυχώς ας συνέβησαν οι δυο περιπτώσεις του στεγάστρου Καλατράβα για το μεγάλο αθλητικό κέντρο -το γήπεδο και το ποδηλατοδρόμιο- πράγμα που κανείς δεν περίμενε αλλά δυστυχώς η μελέτη έδειξε πως υπάρχει στατική ανεπάρκεια. Ως όφειλα, πρώτα έρχεται η ασφάλεια αθλητών, φιλάθλων και αθλουμένων. Όπως γνωρίζετε έγινε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δυο αθλητικών χώρων.

Οι υπόλοιποι που μελετήθηκαν, λειτουργούν κανονικά. Δεν εντοπίστηκε πρόβλημα».

Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό που χρησιμοποίει το ΟΑΚΑ ως έδρα για τους αγώνες του Europa League και την ΑΕΚ που χρησιμοποιούσε το Γ. Κασσιμάτης για τα παιχνίδια χάντμπολ ανδρών ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα τους.

Πηγή: in.gr 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News