ΠΑΕ Χανιά: Ανακοίνωση - απάντηση σε Μαρτσούκο

Η ΠΑΕ Χανιά με ανακοίνωσή της, απαντάει ουσιαστικά στον πρόεδρο της Superleague 2, κ. Μαρτσούκο, σχετικά με την μη τηλεοπτική κάλυψη της αναμέτρησης με την Καλαμάτα.

Το παιχνίδι της Καλαμάτας με τα Χανιά δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι Κρητικοί και να απαντήσουν με ανακοίνωσή τους στον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

Αναφορικά με την απάντηση του Προέδρου της SL2, κ. Μαρτσούκου, στην ανακοίνωσή μας σχετικά με τη μη τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Καλαμάτα-Χανιά, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Στις 12/10 υποβάλαμε επίσημο αίτημα για μετάθεση του αγώνα από Σάββατο 21/10 σε Δευτέρα 23/10. Για λόγους τους οποίους καταλαβαίνουμε και συμμεριζόμαστε απόλυτα, το αίτημά μας δεν έγινε αποδεκτό από την ΠΑΕ Καλαμάτα, η οποία στις 13/10 ευγενικά αντιπρότεινε την Κυριακή 22/10 (όπως είχαμε ανεπίσημα ζητήσει προγενέστερα). Όπως ήδη αναφέραμε στην προηγούμενη ανακοίνωση μας, δεν έχουμε κανένα παράπονο από τη μεσσηνιακή ΠΑΕ, την οποία ευχαριστήσαμε για την έστω και μερική αποδοχή του αιτήματός μας.

2. Η συμφωνία για τη μέρα διεξαγωγής του αγώνα επιτεύχθηκε στις 13/10, ενώ το πρόγραμμα μεταδόσεων για την προσεχή αγωνιστική ανακοινώθηκε στις 18/10, συνεπώς υπήρχε αρκετός χρόνος για να προγραμματιστεί η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Καλαμάτα-Χανιά.

3. Το πρωτάθλημα της SL2 δεν κινδυνεύει, όπως ανέφερε ο κος Μαρτσούκος, από παράγοντες όπως αυτοί της ΠΑΕ Χανιά, οι οποίοι έχουν ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια προκειμένου να συντηρούν επί πολλά χρόνια μια ΠΑΕ σε μια κατηγορία με ελάχιστα έσοδα, χωρίς να οφείλουν ούτε ευρώ και κυρίως χωρίς να έχουν ποτέ εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες από τις οποίες κλυδωνίζεται η κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Το πρωτάθλημά μας κινδυνεύει από την έλλειψη διαφάνειας, αξιοπιστίας και εσόδων. Συστήνουμε στον κ. Μαρτσούκο, αντί να παίρνει προσωπικά αποφάσεις που δεν προωθούν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία, να ασχοληθεί περισσότερο με την εξεύρεση εσόδων για τις ομάδες (τηλεοπτικό συμβόλαιο, χορηγίες κλπ.), όπως έχει δεσμευτεί. Κι ας μην είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης ώστε να χρειάζεται να “ματώνει”.

4. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δείχνουν αμετροέπεια ή τάσεις “Ναπολέοντα” (και όχι “Ναπολέωντα”) αλλά ο ίδιος ο κος Μαρτσούκος, ο οποίος μόνος του αποφασίζει και διατάζει για διάφορα θέματα, χωρίς καν να ενημερώνει τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Του συστήνουμε να είναι λιγότερο αλαζονικός και κυρίως περισσότερο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς του, διότι ακόμα κι ο ίδιος ο Ναπολέων κάποια στιγμή βίωσε το Βατερλό του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News