Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τι θα επικαλεστούν οι δύο «αιώνιοι» στο δικαστήριο

Τι θα υποστηρίζουν οι δύο ομάδες μπροστά στον αθλητικό δικαστή. Γιατί το πιο πιθανό σενάριο είναι η συνέχιση του αγώνα από εκεί που σταμάτησε, όπως υπογράμμισε και ο Αλέξης Κούγιας;

Είναι σαφές ότι στον απόηχο του προχθεσινού ντέρμπι, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, οι δύο «αιώνιοι» ετοιμάζουν τα νομικά τους πολεμοφόδια για το αθλητικό δικαστήριο.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθεια να πάρει το παιχνίδι στα… χαρτιά θα πει ότι ο Χουάνκαρ τραυματίστηκε και θα επικαλεστεί προηγούμενα με τον Φιμπόνγκασον, τον Ίβιτς και τον Γκαρσία, τον προπονητή των Πειραιωτών. Θα ζητήσει να πάρει το ματς με 3-0 και να αφαιρεθεί ένας βαθμός απ’ τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναγκαστικά θα περάσουν στην αντεπίθεση. Θα πουν ότι ο Χουάνκαρ δεν τραυματίστηκε κι έκανε… θέατρο, θα επικαλεστούν τη γνωμάτευση του γιατρού και θα επικαλεστούν το περσινό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, με την κροτίδα που έπεσε δίπλα στον Μπρινιόλι και το ματς συνεχίστηκε. Θα ζητήσουν μηδενισμό του Παναθηναϊκού ως υπαίτιου για τη διακοπή του ματς και να του αφαιρεθούν πέντε βαθμοί.

Στα δικά μου μάτια η μόνη λύση είναι να συνεχιστεί το παιχνίδι από εκεί που διακόπηκε. Νομικοί μού λένε ότι γίνεται. Γιατί; Διότι κι ο διαιτητής -έτσι όπως συνέταξε το φύλλο αγώνα- δεν λέει ότι για την οριστική διακοπή οφείλεται ο τραυματισμός του παίκτη ή η απόφαση του Παναθηναϊκού να μη συνεχιστεί το ματς και ο γιατρός δεν πήρε σαφή θέση ότι τραυματίστηκε ο Χουάνκαρ.

Η δική μου άποψη είναι να τελειώνουν τα παιχνίδια στο χορτάρι κι εκεί να κρίνονται τα αποτελέσματα. Όμως, εδώ υπάρχει μία σαφής μεθόδευση, μιντιακά ενορχηστρωμένη, για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Μία κίνηση ενδεχομένως προσχεδιασμένη. Θα γίνει το λάθος να πέσει η κροτίδα; Έτσι θα κινηθούμε. Βλέπετε, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το ντεζαβαντάζ της αλλαγής του ρόστερ του και του προπονητή, έχει καταφέρει να προηγείται στη βαθμολογία και φανταστείτε να «δέσει» πλήρως η ομάδα του…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News