FIFA: Επικρατέστερη η εκδοχή Βενγκέρ για τις αλλαγές στον κανονισμό του οφσάιντ
Μετά από πολλά διαιτητικά λάθη και παράπονα των ομάδων ο κανονισμός του οφσάιντ αλλάζει με τον Αρσέν Βενγκέρ να προτείνει την επικρατέστερη μορφή του.
Τα προβλήματα με τις υποδείξεις οφσάιντ δεν καταπολεμήθηκαν, ούτε με το VAR, με την ανάγκη για αλλαγή του κανονισμού να είναι επιτακτική.
Από όλα τα προτεινόμενα σενάρια επικρατέστερο για εφαρμογή είναι αυτό του Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός πρώην προπονητής και θρύλος της Άρσεναλ πρότεινε να οριοθετηθεί ως οφσαίντ μόνο η περίπτωση που ο επιτιθέμενος είναι εξ ολοκλήρου ακάλυπτος από τον τελευταίο αμυντικό. Δηλαδή, αν έστω κι ένα μικρό κομμάτι σώματος, ανεξαρτήτως σημείου, καλύπτεται από την αντίπαλη άμυνα η φάση θα «παίζεται» κανονικά.
🚨📺 The Wenger offside law being introduced in 2024-25 is a possibility.
IF the attacker’s entire body completely overtakes the last defender; it’s offside.
But, if a small part of the attacker’s body is ‘offside’, it WON’T be considered offside anymore.
📷 @433 pic.twitter.com/PGANSmFPPA
— Football Tweet ⚽ (@Football__Tweet) November 18, 2023
Όποια και αν είναι η τελική μορφή του νέο κανονισμού θα τεθεί σε ισχύει από την επόμενη σεζόν 2024-2025.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Παναθηναϊκός Παρασκήνιο: Μεταγραφές χωρίς συνεννόηση
- Ολυμπιακός: Ας μιλήσουμε για τον Γιαζίτσι!
- Ολυμπιακός: Ο Λαρεντζάκης δεν είναι «αυτός που δεν παίζει»
- Μπαρτζώκας: «Να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας»-Η εξήγηση για την ήττα από τη Βαλένθια
- Mιλγουόκι Μπακς: Περιμένουν με ψυχραιμία την επιστροφή του Αντετοκούνμπο
