Γενικός Διευθυντής Ντόρτμουντ: «Το Νetflix είναι ο ανταγωνιστής μας όχι η Ρεάλ»

Ο Γενικός Διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Κάρστεν Κράμερ, μίλησε για την νέα τάξη επενδυτών στο ποδόσφαιρο ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του για το ποιος είναι ο ανταγωνιστής της.

Ο Γενικός Διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Κάρστεν Κράμερ μίλησε για την νέα εποχή στον επενδυτικό κόσμο του ποδοσφαίρου και την μαζική είσοδο επενδυτών από Σαουδική Αραβία και Κατάρ.

Ο Κράμερ ξεκαθάρισε πως το 50+1% στο πλειοψηφικό πακέτο, θα παραμείνει πολιτική του συλλόγου και ας εμποδίζει την έλευση κάποιου μεγαλοεπενδυτή από τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, ο Κράμερ προχώρησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση πως ανταγωνιστής της Ντόρτμουντ είναι το Netflix και όχι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δηλώσεις του Κράμερ: 

«Οχι. Μας ενδιαφέρει από πού προέρχονται τα χρήματα. Αποκλείω τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ στις τρέχουσες πολιτικές συνθήκες. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικεντρώνεται στην προστασία του κανόνα 50+1%, στην ενίσχυση του εθνικού ανταγωνισμού και στη επιλογή ενός κεντρικού και όχι μεμονωμένου μάρκετινγκ. Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεχίσει να είναι προσιτό και προσβάσιμο.

Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τον πολιτισμό και τις τελετουργίες. Με παράδοση. Με ιστορία. Στη Formula 1 δεν υπάρχει τόσο εκ των υστέρων. Είναι πάντα να κάνεις το επόμενο βήμα με το αυτοκίνητο. Το ποδόσφαιρο είναι πιο αργό ωστόσο, πρέπει να αναπτυχθούμε. Τελικά, ο ανταγωνιστής μας δεν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το Netflix. Ή άλλη δραστηριότητα αναψυχής. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News