Παναθηναϊκός: Νέο διπλό πρόστιμο ύψους 81.125 ευρώ

Η UEFA τιμώρησε τον Παναθηναϊκό για τα δύο ματς με τη Ρεν. Στις 390.875 ευρώ ανέρχονται όσα έχουν πληρώσει οι «πράσινοι» σε επτά φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Γράφει στη SportDay ο Κώστας Γουλής.

Ούτε τα δύο ματς του Παναθηναϊκού με τη Ρεν ξέφυγαν απ’ το ποινολόγιο της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA, με τους «πράσινους» να τιμωρούνται με νέο διπλό πρόστιμο, ύψους 81.125 ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με (συνολικό) πρόστιμο 62.375 ευρώ για το εντός έδρας παιχνίδι με τους Γάλλους στις 26 Οκτωβρίου (1-2), αλλά και με άλλες 18.750 ευρώ για το εκτός έδρας ματς στις 9 Νοεμβρίου (3-1).

Πιο αναλυτικά το «τριφύλλι» τιμωρήθηκε για το ματς της Λεωφόρου για τα εξής καταγεγραμμένα συμβάντα και παραβατικές συμπεριφορές:

• Μπλοκάρισμα διαδρόμων στις εξέδρες, άρθρο 38 SSR: 20.000 ευρώ.

• Χρήση δείκτη λέιζερ, άρθρο 16(2)(δ) DR: 20.000 ευρώ.

• Ρίψη αντικειμένων, άρθρο 16(2)(β) DR: 5.375 ευρώ.

• Αναμμα πυροτεχνημάτων, άρθρο 16(2)(c) DR: 17.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» μπήκαν στο ποινολόγιο και για το εκτός έδρας παιχνίδι με τους Γάλλους, καθώς τους επιβλήθηκε κι άλλο ένα πρόστιμο 18.750 ευρώ για άναμμα πυροτεχνημάτων. Πριν από λίγες εβδομάδες (12 Οκτωβρίου), το σώμα ελέγχου, δεοντολογίας και πειθαρχίας είχε επιβάλει στον Παναθηναϊκό άλλο ένα «τσουχτερό» πρόστιμο για το εντός έδρας παιχνίδι της 21ης Σεπτεμβρίου με τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ, το οποίο είχε φτάσει στο σύνολό του τις 57.375 ευρώ!

Γενικά, ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί απ’ τις αρχές της φετινής σεζόν, απ’ το σώμα ελέγχου, δεοντολογίας και πειθαρχίας της UEFA στα Κύπελλα Ευρώπης με συνολικά επτά (!) πρόστιμα που φτάνουν στο σύνολό τους τις 390.875 ευρώ. Είναι η ελληνική ομάδα που έχει πληρώσει τα περισσότερα χρήματα σε πρόστιμα απ’ το ξεκίνημα της χρονιάς (σχεδόν τα διπλάσια από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κι Ολυμπιακό) κι είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη αυτοσυγκράτηση και προσοχή απ’ όλους και να αποφευχθούν εκ νέου παραβατικές συμπεριφορές στα δύο τελευταία παιχνίδια που απομένουν στον 6ο όμιλο του Europa League, προκειμένου να μην ακολουθήσει μία πολύ πιο αυστηρή ποινή, που μπορεί να φτάσει σε μερικό κλείσιμο ή και σε γενικό κλείσιμο των εξεδρών του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Πόσω μάλλον δε, αν οι «πράσινοι» εξασφαλίσουν την παρουσία τους στις νοκ άουτ φάσεις του Europa League ή του Conference League, θα ήταν καταστροφικό να βρουν μπροστά τους μία τιμωρία της έδρας τους που θα δυσκόλευε τη ζωή τους τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News