ΒΒC: Αποκάλυψη σοκ για ομάδες που αποκτούν παίκτες με «λερωμένο» ποινικό μητρώο

Το BBC αποκάλυψε σε έρευνά του ότι υπάρχουν ομάδες στην Premier League, οι οποίες συνέχισαν να αποκτούν ποδοσφαιριστές και έχουν κρατήσει προπονητή, γνωρίζοντας ότι βρίσκονται υπό αστυνομική έρευνα για σεξουαλική ή ενδοοικογενειακή βία

Τα φερόμενα θύματα είπαν στο BBC ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) και η Premier League δίνουν προτεραιότητα στα εμπορικά τους συμφέροντα έναντι της ασφάλειας των γυναικών και καταγγέλλουν την ύπαρξη μιας κουλτούρας φόβου.

Η έρευνα του BBC διαπίστωσε ότι 7 στους 20 συλλόγους της Premier League έχουν κρατήσει παίκτες η προπονητές  που ερευνώνται από την αστυνομία για σεξουαλικά αδικήματα από το 2020. Μερικές από τις γυναίκες καταγγέλλουσες είπαν ότι όταν ανέφεραν τους ισχυρισμούς τους, οι οποίοι περιελάμβαναν αναφορά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, η FA και η Premier League ενήργησαν με καθυστερημένες απαντήσεις, έλλειψη διαφάνειας ή καμία απολύτως ενέργεια:

«Δεν ήθελα να υπάρχω σε έναν κόσμο όπου μου υπενθυμίζεται συνεχώς ότι οι κατηγορίες για βιασμό μπορούν να αγνοηθούν αρκεί να είσαι αρκετά ταλαντούχος», είπε στο BBC μια από τις γυναίκες αυτές, η οποία σκέφτηκε να αυτοκτονήσει αφού αγνοήθηκε η καταγγελία της.

Το BBC μίλησε με πέντε γυναίκες που κατηγόρησαν έναν ποδοσφαιριστή της Premier League για βιασμό, σεξουαλική επίθεση ή έλεγχο της συμπεριφοράς από τον Απρίλιο του 2021.

«Κρύφτηκαν πίσω από την έλλειψη πολιτικών τους γνωρίζοντας ότι οι κανονισμοί που είχαν θεσπίσει αποσκοπούσαν στην προστασία των κερδών και όχι των θυμάτων», είπε μία από τις καταγγέλλουσες.

«Αυτό που μου συνέβη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», τόνισε μία άλλη από τις πέντε καταγγέλλουσες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News