Αθλητισμός: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την οπαδική βία - Την Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Την Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την οπαδική βία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα όσα συνέβησαν προ ημερών στο Ρέντη, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.Την Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στο Briefing.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει σκληρές αποφάσεις για την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας. Τα μέτρα που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που είχε μεταδώσει χθες το parapolitika.gr, είναι τα εξής:

  • Κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών
  • Απόσυρση της αστυνομίας από τα γήπεδα
  • Διακοπή πρωταθλήματος

Τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο μεγάλος κίνδυνος

Πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι ένα γενικό λουκέτο σε ολόκληρο τον αθλητισμό δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να ληφθεί αβίαστα, ιδίως αν αυτή περιλαμβάνει και τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να μην διεξαχθούν ούτε οι αναμετρήσεις των ελληνικών συλλόγων στις διεθνείς διοργανώσεις (π.χ. Europa League και Conference League στο ποδόσφαιρο, ή Euroleague στο μπάσκετ) αυτομάτως θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις σε βάρος των ομάδων της χώρας μας που φτάνουν έως και πολυετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Για αυτόν τον λόγο, όλα δείχνουν ότι όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και όλα τα σπορ, θα διεξαχθούν κανονικά. Ωστόσο, μπορεί να ζητηθεί να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Όλες οι παράμετροι συζητιούνται σε όλες τις προεκτάσεις τους, ενώ λαμβάνεται υπ’ όψη και η διαφορετική συμπεριφορά που έχουν οι Έλληνες οπαδοί στα παιχνίδια των διεθνών διοργανώσεων (όπου αρχές όπως η UEFA είναι αμείλικτες σε περιπτώσεις επεισοδίων).

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα συμμετάσχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Επίσης, θα συμμετάσχουν και ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, και ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Πηγή: Parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News